HBO's largest educational database

A wide variety of subjects

Freely accessible

Back to search resultsShare this publication

Interventies voor het stimuleren van gezond en duurzaam voedingsgedrag

Een literatuurstudie

Open access

Rights:

Interventies voor het stimuleren van gezond en duurzaam voedingsgedrag

Een literatuurstudie

Open access

Rights:

Summary

De productie en consumptie van voedselproducten is op dit moment verantwoordelijk voor een groot deel van de milieubelasting en uitstoot van broeikasgassen. Het wordt daarom steeds belangrijker om manieren te vinden om de milieueffecten van voedsel te verminderen, bijvoorbeeld door gedragsveranderingen bij consumenten. Het doel van het huidige onderzoek is om inzicht te krijgen in de huidige (wetenschappelijke) kennis over gedragsdeterminanten en digitale gedragsveranderingsinterventies die een duurzaam voedingspatroon stimuleren met als doel tot aanbevelingen te komen voor het stimuleren van een duurzaam en gezond voedingspatroon van inwoners van Noord-Nederland.
Het onderzoek is uitgevoerd door het lectoraat Transformational
Media van NHL Stenden Hogeschool en maakt deel uit van het door
SNN-gesubsidieerde project ‘Van Veggie Lab naar Veggie Farm Fab’.

OrganisationNHL Stenden Hogeschool
DepartmentAcademie Communication & Creative Business
LectorateLectoraat transformational media
Year2023
TypeReport / Working paper
DOI10.48544/132ef38b-c373-4df5-a42e-7360f5ac8097
LanguageDutch

HBO Kennisbank provides access to the publications of 26 universities of applied sciences

HBO's largest educational database

A wide variety of subjects

Freely accessible