De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Effecten van Oregano, SCFA’s en MCFA’s op de technische resultaten van gespeende biggen

Effecten van Oregano, SCFA’s en MCFA’s op de technische resultaten van gespeende biggen

Samenvatting

De Nederlandse varkenshouderij mag sinds 2006 geen antibiotica of ander preventieve antimicrobiële groeibevorderaars (AMGB’s) in veevoer gebruiken. Het gevolg hiervan was dat de darmgezondheid en daarmee de technische resultaten in de varkenshouderij sterk onder druk kwamen te staan. Sinds die tijd is de sector in samenwerking met de veevoerindustrie hard op zoek gegaan naar alternatieven die gebruikt konden worden om de darmgezondheid van varkens weer naar het gewenste niveau te brengen. Deze alternatieven werden na verloop van tijd gevonden in verschillende producten zoals etherische oliën, organische zuren en enzymen. Er is een literatuurstudie uitgevoerd naar de voor- en nadelen van oregano, MCFA’s en SCFA’s en is gekeken naar wat de effecten zijn op de technische resultaten.

OrganisatieAeres Hogeschool
InstituutDier- en Veehouderij
PartnersAeres Hogeschool Dronten
Twilmij B.V.
Gepubliceerd in
Datum2017-03-01
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk