De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Hockeyers onder de loep : Evaluatie van het voedingsbeleid van de Heren1 van Larensche Mixed Hockey Club

Rechten:

Hockeyers onder de loep : Evaluatie van het voedingsbeleid van de Heren1 van Larensche Mixed Hockey Club

Rechten:

Samenvatting

Onderwerp: aanbevelingen ten aanzien van het voedingsbeleid aan Larensche MHC voor de Heren 1 ter bevordering van een optimale voeding Bij de gewichtmeting van voor en na de training is er een gemiddeld verlies van -0,7±- 0,5 kg gemeten (n=18). Uit de eerste osmolariteitsmeting van de urine is gebleken dat 19% van de spelers een lagere osmolariteit had dan 300 mOsmol/kg in de urine bij de start van de wedstrijd. Uit de tweede osmolariteitmeting van de urine blijkt dat 31% van de spelers een lagere waarde dan 300 mOsmol/kg. Voor 23% wordt er voldaan aan de aanbevolen hoeveelheid voedingsmiddelen voor sporters. Koolhydraatrijke voeding wordt relatief weinig genuttigd, slechts achttien procent voldoet aan de aanbeveling in gram per kilogram, vette producten hebben de voorkeur. Gemiddeld genomen voldoet 43% aan de aanbevolen hoeveelheid micronutriënten. De gemiddelde PAL-waarde bedraagt 1,9. De energie-inname uit de 3-daagse eetdagboekjes is 76% van het gemeten energieverbruik. Conclusie: Ter verbetering van de voedingstoestand wordt aanbevolen de kennis, over voeding en sport, van de spelers en begeleiders te vermeerderen door middel van voorlichting. Om de vochtbalans te optimaliseren wordt meer drinken aanbevolen. De voeding moet relatief meer koolhydraten bevatten en minder vet. De keuze van voorkeursproducten moet vergroot worden.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Amsterdam
InstituutBewegen, Sport en Voeding
Gepubliceerd in
Jaar2008
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 25 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk