De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Denim issue : wat zijn de factoren waarop de industrie kan inspelen voor het ontwikkelen van een goed zittende spijkerbroek voor zoveel mogelijk vrouwen?

Rechten:

Denim issue : wat zijn de factoren waarop de industrie kan inspelen voor het ontwikkelen van een goed zittende spijkerbroek voor zoveel mogelijk vrouwen?

Rechten:

Samenvatting

QUOTE 1 “De confectie-industrie zit door de opkomst van de massale kledingproductie in een tweestrijd en consumenten hechten steeds meer waarde aan een goede pasvorm. Slechte maatvoering is de nummer 1 reden dat een kledingstuk wordt gere¬tourneerd en afgeprijsd. Door dit probleem zijn kledingbedrijven steeds meer op zoek naar de ideale pasvorm.” QUOTE 2 “Wetenschappers gebruiken methodes om het vrouwelijke lichaam in kaart te brengen. Deze methodes lopen erg uiteen met uitzondering van het feit dat elke methode ge¬bruik maakt van de vaste landmarkpunten borst, taille en heup. De nieuwste en meest nauwkeurige methode is de 3D bodyscanner. In de afgelopen jaren heeft deze 3D scanner al een enorme bijdrage geleverd aan de maatvoering en zal ook een bijdrage gaan leveren aan het verbeteren van de pasvorm.” QUOTE 3 “Door de hoge diversiteit is het logistiek niet haalbaar voor de denim bedrijven om voor ieder vrouwelijk figuur een goede pasvorm te ontwikkelen. Wel is er ruimte voor verbetering. Helaas is de confectie-industrie, vergeleken met andere branches, niet echt innovatief. Zodra merken de lichaamsmeten van hun doelgroep zullen vernieuwen en hun marketing zullen aanpassen zal er een hele verbetering komen in de huidige maatvoering. Daarnaast is het belangrijk de industrie te stimuleren op het gebied van innovatie. Met als doel voor de toekomst, voor iedere vrouw een goed zittende spijkerbroek. Door dit onderzoek ben ik tot bepaalde aanbevelingen gekomen die ik beschrijf aan het einde van mijn onderzoek.” ONDERZOEKSVRAAG Wat zijn de factoren waarop de industrie kan inspelen voor het ontwikkelen van een goed zittende spijkerbroek voor zoveel mogelijk vrouwen? DEELVRAGEN 1) Wat is een goede pasvorm? 2) Welke lichaamsverhoudingen kenmerken de vrouw en hoe kunnen deze verhoudingen in kaart worden gebracht? 3) Wat zijn de probleempunten vanuit de industrie? 4) Wat kan er verbeterd worden aan het huidige maatvoeringsysteem?

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Amsterdam
OpleidingAMFI - Amsterdam Fashion Institute
AfdelingMedia, Creatie en Informatie
Jaar2016
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk