De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Less harm - more game : Hoe kan het gebruik van fossiele materialen worden vervangen bij het produceren van sportkleding?

Rechten:

Less harm - more game : Hoe kan het gebruik van fossiele materialen worden vervangen bij het produceren van sportkleding?

Rechten:

Samenvatting

QUOTES “De afgelopen jaren zijn er een aantal duurzame yoga merken op de markt verschenen zoals Green Apple, Satva en Prana. Echter wanneer er gekeken wordt naar teamsporten zijn er weinig duurzame kleding opties, terwijl juist evenementen als de Superbowl en de Champions League wereldwijd ontzettend veel aandacht trekken. Dit betekent dat juist teamsporten een evolutie kunnen starten wanneer het gaat om het dragen van duurzame sportkleding.” ONDERZOEKSVRAAG Hoe kan het gebruik van fossiele materialen worden vervangen bij het produceren van sportkleding? DEELVRAGEN Wat is de reactie van het milieu op synthetische materialen? Wat zijn fossiel-vrije alternatieven voor polyester? In hoeverre heeft kledingmateriaal effect op de atletische prestaties? Waar liggen de kansen voor fossiel-vrije sportkleding binnen de industrie? INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1: Inleiding. - HOOFDSTUK 2: De reactie van het milieu op synthetische materialen ; synthetische / fossiele materialen ; het milieu op dit moment ; aandeel sportkleding. - HOOFDSTUK 3: Fossiel-vrije alternatieven ; duurzame alternatieven ; vergelijkingen tussen de verschillende materialen ; wat is het beste alternatief voor polyester en nylon? - HOOFDSTUK 4: Het effect van materiaal op het atletisch vermogen ; verschillende materialen op de proef stellen ; ervaringen van de atleten ; is het beste alternatief voor polyester ook het beste wanneer we kijken naar atletisch vermogen? - HOOFDSTUK 5: Mogelijkheden voor fossiel-vrije sportkleding ; is de industrie klaar voor verandering in materialen? waar liggen de kansen binnen de industrie? The Game Winner. – CONCLUSIE. - Bronnen ; Bijlage PRODUCT Het product bestaat uit een basketbaltenue, gemaakt van een duurzame vervanger voor polyester : de maisvezel.

Toon meer
OrganisatieHogeschool van Amsterdam
OpleidingAMFI - Amsterdam Fashion Institute
AfdelingMedia, Creatie en Informatie
Jaar2019
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk