De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Structureel coöperatief leren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Structureel coöperatief leren

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze scriptie gaat over structureel coöperatief leren. Het team van CBS Prins Johan Friso is geïnteresseerd in structureel coöperatief leren en ook de interesse van de onderzoeker voor dit onderwerp is aanleiding geweest om voor dit onderwerp te kiezen.

Het doel van deze scriptie voor de onderzoeker is allereerst om in een onderzoekende houding te komen. Daarnaast heeft de onderzoeker meer kennis opgedaan wat betreft het structureel coöperatief leren.

De onderzoeker heeft een literatuurstudie gedaan. Vervolgens heeft er een praktijkonderzoek plaatsgevonden in de vorm van een lessenserie.

De scriptie bevat meerdere hoofdstukken die samen een logisch geheel vormen. In hoofdstuk 1 komt het beleid op zorg aan de orde. Hoofdstuk 2 bevat de aanleiding van de scriptie. In hoofdstuk 3 geeft de onderzoeker aan wat de centrale vraagstelling is en wat de deelvragen zijn. Hoofdstuk 4 bevat de literatuurstudie. In hoofdstuk 5 komen de middelen en resultaten van het praktijkonderzoek aan de orde. In hoofdstuk 6 staan de conclusies en de aanbevelingen. Tot slot wordt deze scriptie afgesloten met een literatuurlijst en de bijlagen.

Structureel coöperatief leren is een manier van werken die op steeds meer basisscholen in Nederland ingevoerd wordt. De keuze voor deze manier van werken is goed te begrijpen. Er zijn al verschillende onderzoeken gedaan die beweren dat structureel coöperatief leren een positief effect heeft op de leeropbrengsten van leerlingen. De onderzoeker heeft het structureel coöperatief leren toegepast in een lessenserie van spelling in groep 6B van CBS Prins Johan Friso. Toetsresultaten laten zien dat het structureel coöperatief werken inderdaad een positief effect heeft op de leeropbrengsten van spelling. De onderzoeker adviseert leerkrachten en toekomstige leerkrachten om zich te gaan verdiepen in het structureel coöperatief leren.

Toon meer
Jaar2013
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk