De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Data-analyse of een fysisch-chemisch model

waar heeft een foodbedrijf meer aan?

Data-analyse of een fysisch-chemisch model

waar heeft een foodbedrijf meer aan?

Samenvatting

Een voedingsmiddelenproces modelleren op basis van natuurkundige principes kost tijd maar is wel robuust, zegt Peter de Jong, lector 'Zuivelprocestechnologie' aan hogeschool Van Hall Larenstein en modelleer-expert bij NIZO. De zuivelmodellen van het onderzoeksbedrijf zijn ook toepasbaar op plantaardige varianten. De Jong ziet dat bedrijven steeds vaker alleen data-analyse gebruiken om trends te voorspellen. Dat is goedkoper maar wel instabieler. 'Data-analyse heeft zijn voordelen, maar het gebruik vereist wel continu aandacht.'

OrganisatieVan Hall Larenstein
LectoraatZuivelprocestechnologie
Gepubliceerd inVMT.nl Vakmedianet, Alphen aan den Rijn, Uitgave: 29 november 2022
Datum2022-11-29
TypeArtikel
ISSN0042-7934
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk