De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

CMS Peanuts

Hoe kan Peanuts worden aangepast voor een designer, zodat het proces van het maken van een website voor een klant met een kleiner budget verkort wordt tot maximaal 40 uur werk?

CMS Peanuts

Hoe kan Peanuts worden aangepast voor een designer, zodat het proces van het maken van een website voor een klant met een kleiner budget verkort wordt tot maximaal 40 uur werk?

Samenvatting

Coolminds maakt al jaren voor hun klanten websites met hun eigen Content Management Systeem Peanuts. Dit komt omdat hun klanten vaak speciale functionaliteiten in hun website nodig hebben wat makkelijk gemaakt kan worden in Peanuts. Het probleem van Coolminds is dat Peanuts geen goede oplossing is voor klanten die een kleiner budget hebben en deze speciale functionaliteiten niet nodig hebben. Coolminds wil voor deze klanten, tussen hun grotere projecten door, een goede website kunnen maken. Hiervoor is er onderzoek gedaan naar de vraag: ”Hoe kan Peanuts worden aangepast voor een designer, zodat het proces van het maken van een website voor een klant met een kleiner budget verkort wordt tot maximaal 40 uur werk?”. Hierbij is onderzocht of er een aanpassing kan worden gemaakt in Peanuts waarbij een standaard set componenten variabele kleuren en fonts kunnen krijgen. Hiervoor is eerst overlegt met de designer wat belangrijke componenten zijn in een website en wat belangrijk is om de huisstijl van het bedrijf in de website te kunnen overbrengen. Uit het onderzoek is gekomen dat de beste optie is om een nieuwe extensie aan Peanuts toe te voegen met 3 verschillende sub-delen. Voor de huisstijl moet de primaire, secondaire en tertiaire kleur per component kunnen worden gekozen om als achtergrond, tekst of button kleur in te stellen en moeten de verschillende titels en teksten speciale fonts kunnen krijgen met verschillende diktes. Hiervoor zijn voor de globale instellingen van de kleur en de fonts er twee extensie aangemaakt. De ‘kleurenpalet’ extensie, hierbij wordt de optie geboden om individueel een primaire, secondaire en tertiaire kleur te kunnen instellen. De ‘Fonts’ extensie, waarbij de 5 belangrijkste fonts per code tag kunnen worden ingesteld. Hierbij kan ook de font dikte worden ingesteld. De derde ‘Style opties’ extensie is gemaakt zodat per geactiveerde component de achtergrond, titel, tekst, button achtergrond en button tekst kan worden ingesteld met de kleuren die in de kleurenpalet zijn ingesteld. Bij de tests met het prototype samen met de designer is naar voren gekomen dat de designer de kleuren kan instellen in 5 minuten. Hier doet een front-end developer normaal 30 minuten over. Dit betekend dat door deze toevoegingen in Peanuts de designer meer taken op zich kan nemen bij de bouw van een website en hierdoor tijd kan worden bespaard. Deze oplossing is alleen een goede oplossing voor Coolminds omdat zij het enige bedrijf zijn die Peanuts gebruiken. Om het prototype naar een volwaardige applicatie te maken moeten nog wel meer componenten gemaakt worden en er moet gekeken worden hoe de header en footer ook aanpasbaar kunnen worden gemaakt.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingCreative Media and Game Technologies
Datum2019-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk