De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Nederland & Bonaire/Curacao

Nederland & Bonaire/Curacao

Samenvatting

Deze thesis wordt uitgevoerd in opdracht van het lectoraat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen & Ethiek van het kenniscentrum Business Development & Hospitality van Saxion Hogescholen met als opdrachtgever Ruud Welten.
De gastvrijheidindustrie is mondiaal georiënteerd en het toerisme wordt dan ook steeds geconfronteerd met verschillende, niet-westerse vormen van gastvrijheid, waaraan een andere dan westerse gastvrijheidmoraal ten grondslag ligt (Lectoraat MVO & Ethiek, 2011). Dit is ook de aanleiding voor het lectoraat om zoveel mogelijk kennis te willen vergaren omtrent interculturele concepten en praktijken in de Hospitality Business. Deze wens van het lectoraat vormt vervolgens de aanleiding voor deze thesis en het onderzoek dat hiervoor is uitgevoerd. Zo wordt door deze thesis de wens van het lectoraat, om kennis te vergaren omtrent interculturele concepten en praktijken in de Hospitality Business, gerealiseerd op het gebied van de Antilliaanse cultuur (;Bonaire en Curacao).
De begrippen die binnen deze thesis centraal staan, zijn ‘cultuur’, ‘gastvrijheid’ en ‘ethiek’, waarbij wat betreft ‘cultuur’ en ‘gastvrijheid’ een vergelijking is gemaakt tussen Nederland en Bonaire/Curacao.
Na het voltooien van zowel het literatuur- als het veldonderzoek, heeft de onderzoeker met alle vergaarde kennis een advies uitgebracht aan het lectoraat MVO & Ethiek over hoe een volgend onderzoek, waarbij de Antilliaanse cultuur een grote rol speelt, het best kan worden aangepakt.

Toon meer
OrganisatieSaxion
AfdelingHospitality Business School
PartnersLectoraat MVO & Ethiek, Saxion
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk