De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

NAHv, wat moet je daar nu mee?

Over het begeleiden van NAHv-cliënten

NAHv, wat moet je daar nu mee?

Over het begeleiden van NAHv-cliënten

Samenvatting

Naar schatting zijn er zo’n half miljoen mensen in Nederland met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Een op de vijf daarvan heeft of krijgt te maken met verslavingsproblema­tiek (Bulthuis, n.d.). NAH en verslaving zijn elkaars risicofactoren. Vanaf 2015 wordt, in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo),  de zorg voor een groot deel geregeld door gemeenten. Zorgorganisaties als InteraktContour krijgen hierdoor  te maken met de gemeenten in hun werkgebied.  InteraktContour biedt gespecialiseerde zorg aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. Professionals van InteraktContour in Deventer begeleiden cliënten met NAH en verslavingsproblematiek (NAHv-cliënten), maar constateren dat deze begeleiding niet optimaal verloopt.  Hierdoor is de vraag ontstaan:
Welke behoefte heeft de professional van InteraktContour ten aanzien van haar NAHv-cliënten met als doel het bieden van een optimale begeleiding?
Om een antwoord op de hoofdvraag te krijgen is er kwalitatief inventariserend - behoefte -onderzoek opgezet. Door middel van diepte-interviews zijn er kwalitatieve gegevens verzameld. De professionals is  gevraagd naar de huidige situatie van begeleiden van NAHv-cliënten. Er is doorgevraagd op knelpunten en behoeftes wat betreft kennis, vaardigheid en houding en samenwerking. 

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingMaatschappelijk Werk en Dienstverlening
Datum2014-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk