De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Georganiseerde reis of niet?

Een advies aan Activity International over hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun marketingstrategie beter aansluit op de wensen en behoeften van working holiday reizigers naar Australië & Nieuw-Zeeland

Georganiseerde reis of niet?

Een advies aan Activity International over hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun marketingstrategie beter aansluit op de wensen en behoeften van working holiday reizigers naar Australië & Nieuw-Zeeland

Samenvatting

Iedereen kan tegenwoordig alles zelf op internet uitzoeken. Waar ze heen willen op reis, voor hoelang en wat ze hier voor nodig hebben. Er zijn vele aanbieders online te vinden die hierbij helpen en de vraag is of mensen nog bereid zijn om te betalen voor een extra service die Activity International aanbiedt. Dit onderzoek is speciaal gericht op working holiday reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland. Deze reizigers willen werken en reizen combineren in het buitenland en hier is een speciaal working holiday visum voor nodig. Het bedrijf helpt deze reizigers bij de organisatie en de start van de reis door middel van startpakketten.
 
Elk jaar gaan er meer Nederlanders op een working holiday visum naar Australië of Nieuw-Zeeland. Omdat dit niet terug te zien is in het aantal boekingen van Activity International, is dit onderzoek relevant. De organisatie vraagt zich af of de startpakketten (product) die zij aanbieden nog wel aansluit bij de wensen en behoeften van de working holiday reizigers (doelgroep).
 
Vandaar dat het volgende managementvraagstuk met deze thesis beantwoord zal worden: “Hoe kan Activity International ervoor zorgen dat haar marketingstrategie beter aansluit op de wensen en behoeften van de working holiday reiziger naar Australië en Nieuw-Zeeland, om zodoende meer omzet te genereren?”
 
Onderzocht is dus wat er binnen het prduct of de service van Activity International verbeterd kan worden, waardoor het wel weer waardevol wordt voor de consument om bij hen te kopen. Aan de hand van de marketingmix (product, prijs, plaats en promotie) en een internetenquête naar de wensen en behoeften van de working holiday reizigers, is het probleem onderzocht. 
 
Uit het veldonderzoek is gebleken dat een grote meerderheid ervoor kiest om de reis zonder een organisatie als Activity International te regelen. Redenen daarvoor zijn voornamelijk vanwege de prijs (te duur) en omdat zij alles zelf op internet kunnen uitzoeken. Concurrenten van Activity International doen het daarentegen wel beter dan Activity International, aangezien zij een hoger marktaandeel hebben. Vandaar dat er aan de hand van de totale resultaten verschillende aanbevelingen gedaan zijn over het beste advies.
 
Het uiteindelijk gekozen alternatief voor het advies gaat over het verbeteren van de promotie. Activity Internaional zou haar naamsbekendheid moeten verhogen om uiteindelijk te zorgen voor meer boekingen.
 
De conclusie van het advies is dat zij de naamsbekendheid moeten verhogen door:

Een samenwerking aan te gaan met Trustpilot om reviews op Google te krijgen en zodoende hoger in de zoekresultaten te komen. Hierdoor is het bedrijf beter vindbaar;
Een marketingstudent aan te nemen die kan helpen bij de promotie en marketing om kennis te delen en er meer aandacht naar de promotie gaat;
Influencers en bloggers te zoeken om te zorgen voor reclame waar consumenten in geloven;
Verder onderzoek doen naar hoe social media beter ingezet kan worden door middel van contentstrategie.

Dit en nog veel meer is allemaal te lezen in dit thesisrapport.
 

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingHoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs
Datum2018-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk