De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rol van ouders op leefstijl van tieners

Bachelor rapport

Rol van ouders op leefstijl van tieners

Bachelor rapport

Samenvatting

In Amerika is er Het COPE Healthy Lifestyles TEEN programma die in Nederland wordt vertaald naar POWER4.10Z (lees als ‘power for teens). Het is de bedoeling dat er een pilot wordt opgezet en deze zal worden vertaald aan de Nederlandse context. Power fort eens kent 15 sessies die als doel hebben het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van te tieners te vergroten. Daarnaast is het doel om te helpen gewicht te verliezen en de psychische klachten onder controle te krijgen.
Voordat deze pilot wordt opgezet, is er onderzoek gedaan. Namelijk, de rol van de ouders op de leefstijl van tieners tussen de 12 en 18 jaar. Om tot antwoord te komen van deze vraag, is er een kwantitatief onderzoek uitgevoerd. Er zijn 258 enquêtes ingevuld door leerlingen van het Etty Hillesum Lyseum te Deventer en een aantal Saxion studenten van de opleiding MWD, 1e jaars.
Uit de resultaten van het onderzoek kan geconcludeerd worden dat ouders wel degelijk een rol spelen bij de leefstijl van de tieners. Dit geldt op de gebieden van rookgedrag, alcohol gebruik, bewegen en voeding.
Een aanbeveling voor vervolgonderzoek is om ouders te betrekken bij het onderzoek. Dit kan zorgen voor transparantere resultaten aangezien op deze manier de rol van ouders uit twee perspectieven wordt belicht.

Toon meer
Trefwoorden
OrganisatieSaxion
OpleidingMaatschappelijk Werk en Dienstverlening
Datum2014-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk