De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Bachelrapport

Samenvatting

In het bachelrapport wordt beschreven wat het financiele inzicht is van jongeren in de leeftijd van zestien tot achtien jaar, woonachtig in de gemeente Losser, ten aanzicht van financien en mogelijke problematieken hierin.
Voor het onderzoek zijn meerdere jongeren geinterviewd om te onderzoeken wat het inzicht is van jongeren uit de gemeente Losser. Dit is gekoppeld aan de theorie die de onderzoekers hebben bestudeerd. 
In het onderzoek komt naar voren, dat er geen vergelijkbare onderzoeken zijn gedaan, naar dit onderwerp. In het onderzoek is naar voren gekomen dat de jongeren te weinig inzicht hebben omtrent finacien en de mogelijke problematieken hierbij. Dit is deels te achterhalen, gezien de jongeren nog niet veel uitgavens hebben. Bij het merendeel van de jongeren, bekostigen de ouders veel voor de jongeren. 
In het onderzoek hebben de jongeren aangeven dat ze weinig tot geen voorlichting krijgen op hun school over financieen en wat hun te wachten staat als ze de middelbare school verlaten. Het merendeel geeft aan hier behoefte aan te hebben. 

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingSociaal Pedagogische Hulpverlening
Datum2015-05-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk