De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het Nieuwe Werken : van dromen naar doen!

Het Nieuwe Werken : van dromen naar doen!

Samenvatting

Op basis van de vraag van Waterschap Rijn en IJssel is er onderzoek gedaan naar welke aspecten van het Nieuwe Werken bij kunnen dragen aan het behalen van de doelstellingen cultuurverandering, samenwerking en resultaatgerichtheid. Hiervoor is onderzoek gedaan naar het Nieuwe Werken en naar Waterschap Rijn en IJssel.
Het Nieuwe Werken is ontstaan op basis van ontwikkelingen in de omgeving. De cultuurverandering (de mens) staat centraal bij het Nieuwe Werken en wordt ondersteund door innovatieve technologie en een werkomgeving dat gebaseerd is op ontmoeten en kennisdelen. Zowel medewerkers als leidinggevenden moeten op een andere manier leren werken. Als de leidinggevenden het Nieuwe Werken uitdragen naar de medewerkers en de organisatie het Nieuwe Werken op een juiste wijze begeleidt, zal het Nieuwe Werken vele voordelen opleveren voor de medewerkers en de organisatie. Daarnaast zijn er ook aspecten waar de organisatie rekening mee moet houden.
Waterschap Rijn en IJssel is ± 1 jaar geleden verhuisd naar een nieuw gebouw met een nieuwe huisvesting. Het huisvestingsconcept is een activiteiten gerelateerd combi kantoor concept dat gebaseerd is op ontmoeten, efficiëntie, effectiviteit en kennisdelen. Voordat de organisatie over is verhuisd, is de organisatie gestart met het digitaliseren van documenten. Naast het digitaliseren worden er momenteel nieuwe systemen uitgerold in de organisatie (SharePoint, Exchange 2010 en tele- & videoconference). Daarnaast is er een cultuurveranderingtraject opgestart naar een familiaire- & adhocratiecultuur en worden de leidinggevenden gestimuleerd om op een sturende en coachende wijze leiding te geven.
Uit onderzoek blijkt dat het Nieuwe Werken aan kan sluiten bij Waterschap Rijn en IJssel. Alle aspecten die samen het Nieuwe Werken vormen zijn aanwezig bij Waterschap Rijn en IJssel. Een optimalisatie hiervan zal bijdragen aan het behalen van de doelstellingen cultuurverandering, samenwerking en resultaatgerichtheid. Deze drie doelstellingen beschrijven hetgeen dat het Nieuwe Werken omvat. Het advies is om een integraal programma te starten waarin alle (geplande) veranderingen opgenomen worden. De units Facilitaire Zaken, Financiën, ICT, P&O en Communicatie dienen samen te werken en hun activiteiten op elkaar af te stemmen. Het programma dient in stappen geïmplementeerd te worden in de organisatie (aan de hand van de „plan, do, check, act‟ cyclus). Daarbij is het belangrijkste dat er te allen tijde gecommuniceerd wordt met de medewerkers over de veranderingen, zodat er vertrouwen en draagvlak gecreëerd wordt.

Toon meer
OrganisatieSaxion
AfdelingHospitality Business School
PartnersWaterschap Rijn en IJssel
Jaar2010
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk