De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

WEURO 2017 in stadion de Vijverberg te Doetinchem

Risicoanalyse omtrent de publieksveiligheid in stadion de Vijverberg te Doetinchem tijdens het WEURO 2017

WEURO 2017 in stadion de Vijverberg te Doetinchem

Risicoanalyse omtrent de publieksveiligheid in stadion de Vijverberg te Doetinchem tijdens het WEURO 2017

Samenvatting

Het EK Vrouwenvoetbal 2017 (WEURO 2017) komt eraan en dit brengt risico’s met zich mee voor het publiek. Om de mogelijke risico’s voor het publiek te kunnen beperken is er onderzoek nodig naar deze risico’s. De probleemstelling waar het onderzoek antwoord op moet bieden is als volgt: Op welke manier kan de veiligheid voor bezoekers tijdens de vijf wedstijden van het WEURO in de Vijverberg verbeterd worden als er wordt gekeken naar de drie profielen van evenementenveiligheid? De drie profielen zijn aangegeven als de eigenschappen van de bezoekers, de ruimtelijke omgeving en de activiteit.
 
Het doel van dit onderzoek is het in kaart brengen van de risico’s voor het publiek en hierbij passende maatregelen en adviezen te geven welke realiseerbaar zijn in overeenkomst met de beschikbare middelen.
 
Om een antwoord te kunnen geven op de probleemstelling is een onderzoek uitgevoerd waarbij er per profiel is gekeken naar de bijbehorende aandachtspunten. Per profiel is ieder aandachtspunt toegepast op het te verwachten publiek, de gekozen omgeving en de gekozen activiteit. Op het antwoord van de aandachtspunten is een risicobeoordelingsmethode toegepast. Hieruit is gebleken dat het aantal risico’s en de grootte ervan meevalt, ook wanneer dit wordt vergeleken met een landelijke voetbalwedstrijd in de hoogste divisies.
 
Op basis van de risico’s zijn er verschillende maatregelen en adviezen opgesteld. Hiervan is een deel reeds gepland en een deel voortgekomen uit eigen expertise of een interview met een externe partij. De maatregelen omvatten onder andere acties als het opstellen van een lijst met personen die het stadion niet mogen betreden, het verzorgen van een goede infrastructuur voor de bezoekers en extra aandacht besteden aan bepaalde personen tijdens bepaalde situaties
 
Eventueel vervolgonderzoek zou zich kunnen richten op het implementeren van de maatregelen welke gegeven zijn voor de toekomst, te lezen de conclusie. 

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingIntegrale Veiligheidskunde
Datum2017-09-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk