De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Good Heavens : ''Working on a dream''

Good Heavens : ''Working on a dream''

Samenvatting

Het Good Heavens festival , dat tijdens deze thesis centraal staat, wordt jaarlijks georganiseerd tijdens Hemelvaart georganiseerd op recreatieplas Het Hulsbeek in Oldenzaal. De organisatie achter Good Heavens wil het festival ontwikkelen en een groei realiseren. Om dit te kunnen realiseren zijn de elementen van het festival onderzocht en wordt advies gegeven over de ontwikkeling van de elementen die leiden tot de ontwikkeling en beoogde groei.
Tijdens de onderzoeksfase is onderzoek gedaan naar de elementen van het Good Heavens festival. Via een enquête is informatie ingewonnen met betrekking tot de doelgroep en door middel van interviews met betrekking tot projectorganisaties. Via een literatuuronderzoek is gekeken naar zaken met betrekking tot sponsoring en marketing. Daarnaast zijn onderdelen zoals festivalactiviteiten, risicomanagement en de financiering van het festival beschreven.
Uit de onderzoeksfase is naar voren gekomen dat de belangrijkste verbeterpunten voor het Good Heavens festival liggen op het gebied van Naamsbekendheid, Festivalorganisatie en Inkomsten.
Om de naamsbekendheid te vergroten is gekeken waarop het festival zich kan verbeteren. De volgende adviezen zijn geformuleerd:
- De website actualiseren
- Inzetten van diverse marketinginstrumenten
- Samenwerking aan gaan met regionale festivals
- Naamsbekendheid vergroten door diverse elementen tijdens het festival
De organisatie achter Good Heavens beschikt, volgens het onderzoek, niet over een draaiboek en een optimale structuur. De adviezen die bij het onderdeel festivalorganisatie staan beschreven, realiseren van een draaiboek en organisatievormen te evalueren en optimaliseren, hebben betrekking op deze onderwerpen.
Het laatste onderdeel van het advies heeft betrekking op de inkomsten van het festival. Uit de onderzoeksfase blijkt dat het lastig wordt om het festival structureel financieel rond te krijgen. Voor dit onderdeel zijn de volgende adviezen gegeven:
- Overgaan tot kaartverkoop
- Verbeteren van het sponsorproces
- Uitzoeken of het overgaan in een stichting of vereniging mogelijkheden biedt

Toon meer
OrganisatieSaxion
AfdelingHospitality Business School
PartnersMaph events Oldenzaal
Jaar2011
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk