De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

succesvolle samenwerkingsverbanden (hoe een succesvol samenwerkingsverband totstand komt voor de omgang met braakliggende terreinen)

succesvolle samenwerkingsverbanden (hoe een succesvol samenwerkingsverband totstand komt voor de omgang met braakliggende terreinen)

Samenvatting

MINI SAMENVATTING
Om een aanpak te ontwikkelen voor de omgang met braakliggende terreinen is het noodzakelijk om deze aanpak procesmatig te ontwikkelen vanwege het complexe krachtenveld dat bij invulling van braakliggende terreinen komt kijken. Bij de procesmatige aanpak ligt de nadruk op het inzichtelijk maken van rolverdeling, taakverdeling, belangen en invloed op het proces van betrokken partijen. Dit helpt om het complexe krachtenveld te overzien. Bij het ontwikkelen van een procesmatige aanpak voor de omgang met braakliggende terreinen is het opstellen van een succesvol samenwerkingsverband cruciaal omdat er met veel actoren en verschillende belangen moet worden omgegaan. Er zijn een aantal factoren die als richtlijn kunnen worden gebruikt voor het succesvol opstellen van een samenwerkingsverband voor de omgang met braakliggende terreinen:
- Afbakenen van kaders door de gemeente.
- Het proces sturen door de juiste thema’s op het juiste moment aan de orde te laten komen zoals geld en middelen die beschikbaar zijn voor het te doorlopen proces.
- Duidelijkheid in rol/ taakverdeling, belangen en verwachtingen van elkaar.
- Creatief durven zijn. Durf te experimenteren en nieuwe wegen in te slaan.
- Het hebben van een enthousiaste grondhouding zodat er een persoonlijke klik kan ontstaan.
- Het betrekken van bewoners bij de planvorming
- Vertrouwen hebben in elkaar.
Deze factoren kunnen niet als garantie voor een succesvol samenwerkingsverband worden gezien, omdat een proces altijd wordt beïnvloed door onverwachte gebeurtenissen en onbekende factoren. Deze factoren kunnen wel worden gezien als richtlijnen.

Toon meer
OrganisatieSaxion
AfdelingAcademie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw
PartnersArchitectuurcentrum Rondeel, Deventer.
Jaar2012
TypeBachelorscriptie
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk