De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onwikkeling van een schaalbare Ruby on Rails SaaS applicatie

Wat is de beste systeem- en frontend architectuur voor een onderhoudbaar, schaalbaar en testbare nieuwe versie van Raemonda.

Onwikkeling van een schaalbare Ruby on Rails SaaS applicatie

Wat is de beste systeem- en frontend architectuur voor een onderhoudbaar, schaalbaar en testbare nieuwe versie van Raemonda.

Samenvatting

Deze scriptie beschrijft het afstudeerproject dat gedaan is naar de beste manier om een schaalbare Ruby on Rails SaaS applicatie te ontwikkelen als nieuwe versie van Raemonda, met daarin de adviezen die op basis van dit onderzoek opgesteld zijn, het ontwerp van deze nieuwe applicatie en een beschrijving van het ontwikkelde prototype. Raemonda is een administratiepakket voor financieel dienstverleners met als doel witwassen en terrorisme financiering te voorkomen.    In de huidige versie van Raemonda zitten een aantal beperkingen waardoor het pakket minder goed bruikbaar is voor grote klanten en het lastig is om het pakket te schalen wanneer er meer klanten zijn. Verder zijn er problemen met de onderhoudbaarheid en testbaarheid van de applicatie. Daarom is de volgende hoofdvraag opgesteld: Wat is de beste systeem- en frontend architectuur voor een onderhoudbaar, schaalbaar en testbare nieuwe versie van Raemonda.    Als onderzoeksmethoden is gebruik gemaakt van literatuuronderzoek en zijn er diverse klanten en gebruikers geïnterviewd.    Uit het onderzoek blijkt dat de beste optie om de data van verschillende klanten van elkaar gescheiden te houden een multi-tenant architectuur is waarbij alle klanten gebruik maken van dezelfde server en applicatie. Als rechtensysteem blijkt RRBAC het meest geschikt doordat deze goed kan aansluiten bij de natuurlijke boomstructuur die bij grotere klanten voorkomt maar ook voor kleine organisaties geschikt is. Hiermee kunnen de rollen en rechten van gebruikers fijnmazig ingesteld worden.    Voor de frontend wordt het Stimulus javascript framework geadviseerd met een componenten design systeem voor een testbare en dynamische interface. Tot slot blijkt dat het schaalbaar opzetten van de applicatie in AWS het beste uitgevoerd kan worden met Github als CI/CD dienstverlener met automatisch schaalbare ECS instanties voor het draaien van de applicatie.    Op basis van deze adviezen is een ontwerp opgesteld voor een nieuwe versie van Raemonda en een prototype ontwikkeld waarin de voorgestelde technieken gedemonstreerd worden. Dit prototype kan gebruikt worden als basis voor de verdere ontwikkeling van een nieuwe versie van Raemonda.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingHBO-ICT
Datum2021-10-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk