De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een fysieke UPS standaard

Een onderzoek om tot een security standaard voor UPS centra in Nederland te komen.

Een fysieke UPS standaard

Een onderzoek om tot een security standaard voor UPS centra in Nederland te komen.

Samenvatting

UPS Nederland is de laatste jaren bezig geweest met een aantal bouw- en verbouw projecten. De belangrijkste hiervan zijn de nieuwbouw locaties Utrecht en Eindhoven. Tijdens deze projecten bestond er nog geen fysieke security standaard voor UPS package centra.
Het doel van dit onderzoek is om tot een minimale fysieke security standaard te komen voor UPS centra in Nederland. Hiermee zal UPS tijdens de ontwerp en bouwfase al een beeld krijgen van welke maatregelen er getroffen moeten worden. Dit onderzoek is gedaan aan de hand van de volgende probleemstelling:
“Welke fysieke security maatregelen kunnen worden gestandaardiseerd om tot een nieuwe minimale securitystandaardisatie voor UPS package centra in Nederland te komen om zo de beveiliging te kunnen waarborgen?”  
Ook zijn meerdere onderzoeksvragen opgesteld:▪  Zijn er op dit moment standaard maatregelen op het gebied van fysieke beveiliging binnen UPS Nederland en wat houden deze maatregelen in?▪  Wat zijn de belangrijkste security incidenten bij huidige UPS centra in Nederland?▪  Wat zijn de beveiligingsrisico’s voor huidige en toekomstige UPS package centra?▪  Welke maatregelen moeten uit deze risico’s en incidenten voortkomen om deze te mitigeren?
De eerste deelvraag is beantwoord doormiddel van semigestructureerde interviews, documentenanalyses en observaties.De tweede deelvraag is beantwoord doormiddel van semigestructureerde interviews en documentenanalyses.De derde deelvraag is beantwoord doormiddel van semigestructureerde interviews en documentenanalyses.En tot slot is de laatste deelvraag beantwoord doormiddel van informatie die is vergaard bij de vorige deelvragen.Na het onderzoeken van de verschillende deelvragen zijn de aanbevelingen gedaan in de vorm van een matrix. Deze is in het document te vinden.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingSecurity Management
Datum2019-04-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk