De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een nieuwe toekomst voor de aanloopstraat

in het bijzonder de Deurningerstraat in Oldenzaal

Een nieuwe toekomst voor de aanloopstraat

in het bijzonder de Deurningerstraat in Oldenzaal

Samenvatting

De probleemstelling van dit onderzoek luidde als volgt:
“Welke maatregelen kunnen de betrokken actoren nemen bij het transformeren van een aanloopstraat gericht op de bestrijding van leegstand?”
Om deze probleemstelling te kunnen beantwoorden is er gebruik gemaakt van deskresearch, (half-gestructureerde) interviews en een groepsdiscussie. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de aanloopstraat niet meer goed functioneert. Dit resulteert in leegstand, verpaupering en verloedering. De aanloopstraat moet getransformeerd worden waarbij de gemeente, de ondernemer en de vastgoedeigenaar de belangrijkste actoren zijn. Daarbij moet de gemeente stimuleren en faciliteren door middel van het scheppen van goede perspectieven. De ondernemer moet zich inzetten voor de sfeer en ambiance van de straat en het creëren van een eigen identiteit voor de straat. De vastgoedeigenaar moet vooral investeren in de uitstraling van het pand en de verhuurbaarheid van het pand vergroten. De maatregelen die de actoren toepassen moeten zich richten op het pand, de onderneming en de omgeving.
De Deurningerstraat in Oldenzaal moet transformeren naar een mix tussen ‘surprise & shop’ en ‘service & shop’ waarbij de straat voor de bezoeker/consument zorgt voor verassing, beleving en reuring en aan de eigen inwoner van Oldenzaal extra service levert.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingRuimtelijke Ordening en Planologie
Datum2016-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk