De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Controlehulp voor ondernemers en advizeurs

Controlehulp voor ondernemers en advizeurs

Samenvatting

Moneybird biedt ondernemers een platform voor het doen van hun boekhouding. Bij het ondernemerschap komt veel kijken, zo ook het controleren van hun boekhouding. Hierbij is het belangrijk dat alle fouten gei¨dentificeerd worden, en vervolgens eruit worden gehaald, om bijvoorbeeld boetes te voorkomen. Uit een gebruikersonderzoek, die is afgenomen bij klanten van Moneybird, bleek dat ondernemers het fijn zouden vinden als ze geholpen worden bij het controleren van hun boekhouding.
Dit afstudeerproject is erop gericht om de ondernemer het controleren van de boekhouding makkelijker te maken. Hierbij lag in de gekozen scope de focus op het automatisch controleren van de door de ondernemer ingevulde btw-tarieven binnen verkoopfacturen. Wanneer een ondernemer bijvoorbeeld een mogelijk foutief btw-tarief invult, zal deze gebruiker een suggestie omvattende melding te ontvangen.
Gedurende het literatuuronderzoek is er gekeken naar mogelijke methodes die op basis van data kunnen voorspellen of een ingevuld btw-tarief klopt of niet. Hieruit bleek dat Machine Learning de beste oplossing hiervoor bood. Echter is er ook gekeken naar statische methodes. Op basis hiervan zijn er een aantal Machine Learning algoritmes vergeleken, en is op basis van een aantal criteria het best aansluitende algoritme gekozen. Er is vervolgens een prototype ontwikkelt die gebruik maakt van dit algoritme en de gebruiker voorziet van een suggestie binnen het Moneybird platform.
Binnen het prototype vallen een aantal producten welke zijn opgeleverd:


?  Een externe Flask API voor


?  Het maken van een voorspelling


?  Het verwerken van de administratieve data


?  Het trainen van een Machine Learning model
?  Een CI/CD-pipeline voor een Flask applicatie


?  Een integratie in Moneybird (MB2) voor het maken van suggesties binnen verkoopfacturen van de ondernemer
Het prototype omvat tests, configuratiebestanden en, indien nodig, documentatie voor geautomatiseerde integratie en implementatie van het product (CI/CD). Dit vormt het geheel van het prototype, maar het kan nog niet worden ingezet in een productieomgeving. Om het prototype te implementeren in een productieomgeving, moeten eerst de aanbevelingen worden afgerond die zijn beschreven.


Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingHBO-ICT
Datum2023-04-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk