De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een woonconcept voor internationals

Een lijst met criteria voor een projectontwikkelaar van huurappartementen in het middensegment

Een woonconcept voor internationals

Een lijst met criteria voor een projectontwikkelaar van huurappartementen in het middensegment

Samenvatting

In opdracht van de woningbouworganisatie en projectontwikkelaar Wonam is onderzoek gedaan om een woonconcept voor internationals te ontwikkelen. Het bedrijf ontwikkelt huurwoningen in het middensegment en verhuurt deze vervolgens als belegging. Omdat steeds meer internationals een woning willen huren bij het bedrijf, rees de vraag wat de specifieke woonvraag van deze doelgroep is ten opzichte van de reguliere huurder. Vanwege de tijdelijke aard van het verblijf van de internationals en de gerichtheid op werk, valt te verwachten dat de woonvoorkeuren van de international anders zijn dan de woonvoorkeuren van andere doelgroepen.
 
Het woonconcept is ontwikkeld voor de ontwikkelaar van een appartementencomplex waar internationals (ook) doelgroep zijn. Onder internationals wordt in dit onderzoek verstaan: iemand die in een ander land is geboren en opgevoed, is hoogopgeleid, heeft een baan in Nederland en een inkomen tussen de €45.000 en €90.000 euro en is bereid een huur te betalen tussen de €900 en de €2.000 euro.
 
Het woonconcept is te onderscheiden in drie niveaus, te weten de omgeving, het appartementengebouw en de woning zelf. Elk van deze niveaus bevat aspecten die onderdeel zijn van het woonconcept. Per aspect zijn prestatie-indicatoren geformuleerd, waardoor de aspecten meetbaar zijn gemaakt. Niet alle prestatie-indicatoren zijn echter van toepassing; sommige vallen buiten het concept. De gekozen prestatie-indicatoren vormen een lijst met criteria, die het woonconcept concreet maken.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingVastgoed en Makelaardij
Datum2019-07-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk