De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Klantgerichte aanpak

Kwalitatief onderzoek naar de tevredenheid en behoeftes van ambulante klanten van OpWeg Coaching

Klantgerichte aanpak

Kwalitatief onderzoek naar de tevredenheid en behoeftes van ambulante klanten van OpWeg Coaching

Samenvatting

Dit klanttevredenheidsonderzoek is uitgevoerd bij de instelling OpWeg Coaching in Eibergen bij de actieve ambulante klanten in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar.
Het doel is vooral dat OpWeg Coaching kennis heeft over de (on)tevredenheid en behoeftes van de klanten betreft het huidige hulpverleningstraject. De hoofdvraag en deelvragen zorgen ervoor dat deze doelstelling bereikt wordt. De opdrachtgever heeft nog twee losstaande vragen die onderzocht zijn, namelijk het effect van een intakeformulier bij de klant en het afnemen van welke zorg bij de klant indien de klant geen PGB meer zal krijgen.
Voor de uitvoering is gebruik gemaakt van topic interviews, waarvan de resultaten zijn onder te verdelen in tevredenheid, ontevredenheid en behoeftes. Elk onderdeel is weer op te delen in de fasen van het hulpverleningstraject met de bijbehorende aspecten als personeel, organisatorisch en financiën.
De conclusie is op een soortgelijke manier ingedeeld en daarin komt naar  voren dat dat klanten over het algemeen tevreden zijn over het inhoudelijke hulpverleningstraject, zoals de kennis van het personeel, PGB begeleiding en de manier waarop de klant betrokken wordt. Daarnaast vinden zij dat er verbeteringen zouden kunnen plaatsvinden op organisatorisch gebied, omdat afspraken vergeten worden, de doelen uit het plan onduidelijk zijn en het voor de klant niet duidelijk is wat OpWeg Coaching precies kan aanbieden op het gebied van zorg. Hierop aansluitend zijn passende aanbevelingen gedaan.

Toon meer
OrganisatieSaxion
OpleidingMaatschappelijk Werk en Dienstverlening
Datum2014-06-01
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk