De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Integrale projectbeheersing in de projectvoorbereiding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Integrale projectbeheersing in de projectvoorbereiding

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Voor dit onderzoek zijn 'tijd en geld' als de bestuurbare aspecten beschouwd en 'scope en kwaliteit' als gegevens voor het opstellen van 'tijd en geld'. Scope is de basis voor de beheersing en kwaliteit is het voldoen aan de gestelde producteisen(direct uit de projectopdracht gehaald). Deze moeten wel integraal behandeld worden.
Tijdens het onderzoek zijn zeven problemen beschreven voor de huidige beheersing van scopeveranderingen. Voor elk probleem is minimaal één kernpunt van IPB in de literatuur wat voorziet in het probleem. Daarnaast is bij elke vergelijking onderbouwd dat de opzet van IPB binnen HBW toereikend is en daardoor ook scopeveranderingen
beheerst kunnen worden. Het stroomschema is op basis van het huidige
wijzigingenproces opgesteld en het is aangepast en gedetailleerder uitgewerkt met de argumenten en conclusies uit het onderzoek. Voor de opdrachtnemer zijn in het proces 8 hoofdstappen, die doorlopen worden bij het optreden van een scopeverandering. Vooral stap 4 'oorzaken en gevolgen inzichtelijk maken' voorziet in alle zeven problemen, waarmee integrale projectbeheersing tot een verbetering leidt om scopeveranderingen te beheersen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingAB&I Academie voor Bouw en Infra
Jaar2011
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk