De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Afstudeerstage bij Region BV en Van Gils Management Services BV

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Afstudeerstage bij Region BV en Van Gils Management Services BV

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

MyCoachConnect is een applicatie waarmee gebruikers met elkaar kunnen communiceren via videochat en/of chat. Het is tevens mogelijk real-time met elkaar een browser te bedienen en om post-its met elkaar te delen. De opdracht was een onderzoek te plegen of een migratie van Ruby naar PHP effectief en nodig was. Indien de uitkomst van het onderzoek was dat de migratie noodzakelijk was zou er een deel van de applicatie migreert moeten worden. Indien de uitkomst zou zijn dat de migratie niet nodig is, zou er een mobiele applicatie in Adobe Flex van de post-its module gemaakt moeten worden die myCoachConnect nu op het platform heeft.
Tijdens de eerste twee weken van het afstudeertraject, heeft de afstudeerder basiskennis opgedaan van de architectuur van myCoachConnect, met daarbij horend het proces van het afstudeertraject. Daarnaast heeft de afstudeerder ook kennis opgedaan van Ruby en Ruby on Rails.
Daaropvolgend heeft hij interviews gehouden met de projectleden en betrokkenen die met de migratie van myCoachConnect te maken zouden hebben. Deze gegevens zijn verwerkt in een document. Nadat deze waren verwerkt, heeft de afstudeerder meer informatie over PHP opgezocht zodat hij deze kon vergelijken met Ruby.
Al deze informatie heeft hij verwerkt in een rapport. In dit rapport staan de interviews met de projectleden, de verschillen en overeenkomsten tussen Ruby en PHP, de risico's van het migreren, en het managementperspectief. Uit het onderzoek is de conclusie getrokken dat er geen migratie nodig was.
Na deze conclusie is de afstudeerder meteen doorgegaan naar het vaststellen van de opdracht voor de mobiele applicatie. De documentatie heeft hij volgens een uitgeklede versie van de ontwikkelingsmethode RUP/UML gemaakt. Nadat de documentatie was afgerond en de afstudeerder net twee dagen aan het programmeren was in Adobe Flex, werd het project geannuleerd. Dit was halverwege afstudeerweek twaalf.
De hoofdreden van de annulering was omdat de prioriteiten van Region B.V. waren verschoven waardoor de afstudeerder weinig tot geen begeleiding meer kon krijgen. Een andere reden was dat myCoachConnect veelomvattend en complex is, waardoor zijn kennis van de programmatuur en ontwikkelomgeving op dat moment nog niet voldoende was, om zelfstandig het afstudeertraject af te ronden.
Pogingen om contact met iemand van AIB te krijgen tijdens de vakantieperiode waren niet gelukt. Een dag nadat de afstudeerder het nieuws te horen had gekregen wilde de afstudeerbegeleider hem gelukkig verder helpen met zijn afstudeertraject. De afstudeerbegeleider wilde hem een opdracht laten uitvoeren bij Van Gils Management Services B.V. Dit is het andere bedrijf van de afstudeerbegeleider. De opdracht was ongeveer hetzelfde als de opdracht van myCoachConnect. Echter heeft deze wel minder functionaliteiten in verband met de resterende korte tijdsbestek. Daaropvolgend had de afstudeerder een telefoongesprek met zijn studieloopbaanbegeleider en zijn afstudeerdocent. Er werd besloten dat de afstudeerder door mocht gaan met de opdracht.
Binnen twee á drie weken is de applicatie ontwikkelt. Nadat de ontwikkeling was afgerond, is de documentatie aangepast en is de afstudeerder verder gegaan met de documentatie voor school. Alle documenten zijn opgeleverd en daarmee is het afstudeertraject voltooid.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersRegion BV; Van Gils Management Sevices BV
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk