De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

OSOTablet - Flexibiliteit in de optiekwinkel

Rechten: Alle rechten voorbehouden

OSOTablet - Flexibiliteit in de optiekwinkel

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit document beschrijft het ontwikkeltraject van OSO-Tablet. De ontwikkeling volgt een RAD ontwikkelmethode. Het resultaat van het project is naast dit verslag een XML-RPC server welke de data van OS Optiek aanbiedt. Tevens zal een Android-app ontwikkeld worden welke zal communiceren met de XML-RPC server. De applicatie zal de mogelijkheid geven om een refractie, brilorder en verkoop in te voeren. Deze data is direct beschikbaar in de desktop applicatie OS Optiek.
Het project is uitgevoerd bij Artietee te Heesbeen. Artietee is dienstverlener in het MKB. Het biedt systeembeheerdiensten bij bedrijven in de omgeving Den Bosch-Waalwijk en bied support op OS Optiek. Ook ontwikkelt Artietee mee aan dit Open Source pakket. Vanuit de klantenkring van Artietee komt steeds vaker de vraag voor een tablet-applicatie.
Optiek heeft een mode-factor in zich en een tablet is een goede vervanging voor de pc in de winkel. Het bied de opticien veel meer vrijheid, omdat een tablet door de volledige winkel meegenomen kan worden en de opticien niet meer vast zit aan de pastafel.
Dit project leert dat ieder platform zijn eigen problemen en uitdagingen heeft. Vooral het opzetten van een goede interface is een uitdaging. Er is vooral veel kennis over ontwikkelingen voor de desktop en een tablet-platform is wel degelijk anders. De kracht van Java wordt getoond omdat deze taal zowel werkt op de desktop, server als tablet. De RAD ontwikkel-methode levert een goede snelheid van ontwikkelen en zorgt voor een gestructureerd project.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersArtietee
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk