De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De weg naar arbeid

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De weg naar arbeid

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

King Coaching is een re-integratiebureau in 's-Hertogenbosch die zich met name hebben gespecialiseerd in jongeren tussen de 17 en 27 met een psychische beperking. De jobcoaches van King Coaching ondersteunen cliënten met een intensieve persoonlijke benadering bij het zoeken naar een baan en bieden ook begeleiding op de werkvloer.

Dit rapport doet verslag van een onderzoek naar de dienstverlening van King Coaching. Hierbij is met name gekeken naar welke mogelijkheden er zijn om binnen de organisatie van King Coaching de weg naar arbeid voor de cliënten te verbeteren. Hiervoor zijn er 19 halfgestructureerde interviews afgenomen met zowel de jobcoaches van King Coaching, de cliënten, de werkgevers en de andere hulpverleners die in beeld zijn bij de cliënten van King Coaching. De informatie afkomstig uit de interviews is geanalyseerd en daaruit zijn vier samenvattingen tot stand gekomen met uitspraken van de respondenten over King Coaching en haar dienstverlening. Deze samenvattingen hebben de basis gevormd voor de conclusies van dit onderzoek.
In het algemeen kan er uit dit onderzoek worden geconcludeerd dat er in de communicatie van King Coaching nog een aantal verbeterpunten liggen die de weg richting arbeid voor de cliënten soepeler kunnen laten verlopen. Vanuit de conclusies zijn de volgende adviezen geformuleerd door de projectgroep:
- De communicatie vanuit King Coaching richting hulpverleners zou kunnen worden verbeterd door structurele contacten te onderhouden door middel van maandelijkse rapportage. Daarnaast is een goede overdracht tussen King Coaching en hulpverleners belangrijk aan het begin van een re-integratietraject.
- De communicatie vanuit King Coaching richting werkgevers zou verbeterd kunnen worden door meer informatie over de cliënt door middel van het maken van een handleiding over de cliënt. Deze handleiding wordt door de cliënt en de jobcoach opgesteld.
- Doormiddel van de begeleiding door een ervaren jobcoach en een checklist met de belangrijkste punten die een jobcoach moet weten, kan de inwerkperiode van nieuwe collega jobcoaches worden geoptimaliseerd.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingASH Academie voor Sociale Studies 's Hertogenbosch
PartnersKing Coaching
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk