De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Onderzoek naar het ophelderingspercentage van militaire misdrijven

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Onderzoek naar het ophelderingspercentage van militaire misdrijven

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Brigade Brabant Zuid (BBZ) van de Koninklijke Marechaussee is gevestigd in Eindhoven. In het gebied van deze brigade zijn ongeveer 10.000 militairen werkzaam. Jaarlijks wordt er door deze militairen zo'n 350 keer aangifte gedaan van misdrijven. Sinds de reorganisatie van de Koninklijke Marechaussee in 2006 is het ophelderingspercentage van deze misdrijven op BBZ erg laag, ongeveer 1%. Het onderzoek is erop gericht om dit percentage binnen drie jaar naar 10% te krijgen.
Eerst is de procesbeschrijving van het proces aangifte langs een theoretisch kader gelegd, het zogenaamde "Steady State" model. Hieruit kwamen enkele tekortkomingen naar voren met betrekking tot de kwaliteit van de invoer (filter invoer), de veiligheidsfunctie in- en uitvoer.
Door middel van de uitgevoerde steekproef met betrekking tot de aangiftes bleken er ook een aantal tekortkomingen op het gebied van kwaliteit te zijn. In niet alle gevallen werd de procesbeschrijving gevolgd en werden verbalen niet door de Officier van Dienst gecontroleerd. Ook de registratie door Bureau Management Ondersteuning vertoont tekortkomingen. Met betrekking tot deze tekortkomingen zijn aanbevelingen gedaan. Enkele aanbevelingen zoals een routingformulier en het ter beschikking stellen van informatie die de invoerkwaliteit kan verhogen zijn eenvoudig en zonder al te veel kosten in te voeren. Andere aanbevelingen zoals scholing dienen tevens te worden uitgevoerd om tot het gewenste percentage van 10% te komen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAMB Academie voor Management en Bestuur
PartnerBrigade Brabant Zuid, Koninklijke Marechaussee
Datum2009-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk