De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Respect

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Deze onderzoeksscriptie gaat over respect hebben voor elkaar en de samenleving. Ik blik met de lezer terug naar het verleden. Wat heeft het verleden bijgedragen aan onze respectloze of respectvolle samenleving? De verzuiling heeft hier mee te maken, maar ook de zorg van de overheid voor de samenleving. Er zijn diverse factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van kinderen, het model van Bronfenbrenner heb ik gebruikt om de diverse factoren aan te tonen. Hiermee heb ik een mooie koppeling gemaakt naar de praktijk.

Ik heb vervolgens met behulp van 'De dag van respect' kinderen laten 'kennismaken' met respect. We hebben op onze basisschool met vijf groepen 7 een project rondom het thema Respect opgezet. De school stond twee weken lang in het teken van Respect. Iedere groep eindigde met een eindproduct.

In mijn scriptie en tijdens mijn onderzoek staan bijbelverhalen centraal. Aan het begin van ieder hoofdstuk of aan het begin van iedere activiteit vindt u een bijbelverhaal wat erbij aansluit.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingPABO Academie voor Pedagogisch Onderwijs
Jaar2009
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk