De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

HAG: Eindverslag Steven de Bruin

Rechten: Alle rechten voorbehouden

HAG: Eindverslag Steven de Bruin

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

HTS heeft een Access applicatie ontwikkeld voor het beheer van de openbare verlichting van hoofdzakelijk overheden. Deze applicatie wordt door een aantal gemeenten gebruikt, waaronder de gemeente Amsterdam. De applicatie werkt samen met diverse grafische programma's zoals microstation, autodesk en mapinfo. De applicatie wordt in de maximale belasting door circa 35 personen gelijktijdig gebruikt. De omgeving waar een en ander nu in werkt is in een standaard netwerk omgeving en via citrix.

De vraag is gerezen of Access (frontend en backend) voor de toekomst wel de juiste omgeving is, en zo niet wat is dan wel een goede omgeving? Kan de totale applicatie in een andere omgeving gemaakt worden en is dan alle functionaliteit aanwezig of is er meer functionaliteit mogelijk? Welk platform zal breed geaccepteerd worden door de gemeente en welk niet? De interface met Microstation moet blijven bestaan maar kan deze nog geoptimaliseerd worden? Is een webgeoriënteerd programma te verkiezen boven een locale applicatie? Wat zijn de gevolgen als men over wil stappen op bijv. een Oracle database? Hoe gemakkelijk of moeilijk is het om als leekgebruiker aanpassingen te doen aan de backend database in een andere omgeving dan Access? Wat is de geschatte tijd die nodig is om alles om te zetten naar een ander platform, kan dit geautomatiseerd worden?

Het verslag geeft antwoord op deze vragen. De resultaten en conclusies die in dit verslag aan bod komen zijn verdeeld over vijf onderdelen. De vormen van de onderdelen zijn: onderzoeken, verslagen en rapporten. De vijf onderdelen zijn: Access onderzoek; Marktonderzoek; Pakketselectie; GIS onderzoek en Implementatierapport.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIM Academie voor ICT en Media
PartnersHoogveld Technical Support B.V.
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk