De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Implementatie IT Service Management

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Implementatie IT Service Management

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Om de kwaliteit van externe diensten te waarborgen is een hoge kwaliteit IT service vereist. Setar N.V. heeft helaas door hun complexe ICT-architectuur te kampen met een lage (interne) kwaliteit IT service wat een negatief effect heeft op hun diensten.

De opdracht:
'Maak een voorbereiding op het implementeren van IT service management'.

Problemen ontstaan vaak doordat bepaalde incidenten niet geregistreerd worden. Ook afspraken met betrekking tot de dienstverlening zijn niet vastgelegd waardoor er discussies ontstaan wie voorrang moet krijgen. Ook zijn de systeemconfiguraties niet op één plek vastgelegd, wat ook de dienstverlening moeilijk maakt. Veranderingen worden vaak uitgevoerd op de IT-infrastructuur zonder dat de belanghebbenden op de hoogte zijn van deze wijzigingen. Het is hierdoor lastig om de impact van systeemwijzigingen in zijn geheel te overzien. Interne gebruikers weten niet goed waar ze aan toe zijn op het gebied van IT service. Ze kunnen hierdoor moeilijk plannen en hebben weinig houvast om de serviceaanbieder ter verantwoording te roepen.

Het doel is om een voorbereiding te doen op de implementatie van IT service management wat kan bijdragen aan het oplossen van bovengenoemde problemen. Informatieverzameling geschied door het houden van interviews met "the key persons" binnen het bedrijf. Tevens worden bedrijfsdocumenten bestudeerd om een beter beeld te krijgen van het niveau van IT service. Aan de hand hiervan wordt een beschrijving gegeven van hoe IT service management processen het best uitgevoerd kunnen worden. Door eerst de huidige situatie in kaart te brengen, een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren, een service catalogus te maken, een voorstelrapport presenteren, een software tool selecteren en een implementatieplan te maken kan Setar N.V. zich voorbereiden om het voorgestelde doel te realiseren.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIM Academie voor ICT en Media
PartnersSetar N.V.
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk