De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Pakketselectie traject

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Pakketselectie traject

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De gemeente Vught levert producten en diensten aan burgers en bedrijven en verstrekt vergunningen bijvoorbeeld kapvergunningen. De burgers en bedrijven kunnen hun melding doen via verschillende communicatiekanalen, zoals telefoon, e-mail, internet en mondeling of schriftelijk aan de balie.

De afdeling Beheer Openbare Ruimte draagt zorg voor onderhoud en verbetering van de openbare middelen en voorzieningen in de gemeente. Dit houdt in dat de afdeling zich sterk maakt om de leefbaarheid in Vught te verbeteren. Om de leefbaarheid in Vught te verbeteren luistert de organisatie goed naar de signalen van de bewoners, die onvolkomenheden melden.

Met oog op de toekomst en de ambities van de gemeente Vught oriënteert de afdeling Beheer Openbare Ruimte naar verbeteringen binnen de ICT, omdat de afdeling Beheer Openbare Ruimte graag de dienstverlening richting de bewoners wil verbeteren. De meldlijn vormt een onderdeel van de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Zo kunnen zij melden dat een lantaarnpaal defect is, of dat de bestrating stuk is.

Voorafgaand aan dit rapport is er gedegen onderzoek gedaan naar de knelpunten van de klachtenafhandeling proces. Uit dit onderzoek blijkt dat medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte hun werkzaamheden niet op een efficiënte manier kunnen uitvoeren. Dit komt hoofdzakelijk door een sterk verouderd informatiesysteem dat het klachtenafhandeling proces ondersteund. De afdeling Beheer Openbare Ruimte is een pakketselectie traject gestart. Hier wordt gezocht naar een nieuwe informatiesysteem voor het beheren, registreren en afhandelen van meldingen in de openbare ruimte.

De twee best beoordeelde informatiesystemen zijn overgebleven:
• Melddesk van BeheerVisie;
• Zakensysteem van Perfectview;

Het invoeren van een nieuw informatiesysteem zorgt voor een aantal baten:
• Verhoogt de tevredenheid van de medewerkers
• Verbeterd gebruik van management informatie
• Efficiënt inzetten van personeel
• Optimalisatie van de dienstverlening
• Verhoogt de interactie met de burgers
• Verhoogt de tevredenheid van de burger
• Verbeterd het klachtenafhandeling proces

Hierdoor zal de dienstverlening richting de burger aanzienlijk verbeteren.

Het advies voor de pakketkeuze aan het management van de afdeling Beheer Openbare Ruimte is informatiesysteem Melddesk van BeheerVisie.

Het informatiesysteem Melddesk voldoet aan al onze functionele/technische eisen en wensen. Tevens maakt Melddesk gebruik van openstandaarden, dit maakt integratie met andere systemen mogelijk.

De gegeven demonstratie is duidelijk en helder. Deze mening wordt ook gedeeld door de personen die aanwezig waren tijdens deze demonstratie.

Het verdient aanbeveling het informatiesysteem Melddesk in de praktijk te kunnen bezichtigen. Hiervoor heeft de gemeente Waalwijk goedkeuring gegeven voor een praktijkbezoek door de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de Vught.

Bij de medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte heerst enige onzekerheid dat het project niet verder zal worden uitgevoerd na het vertrek van de afstudeerder. Daarom is het belangrijk dat het management ook na het vertrek van de afstudeerder haar commitment toont en de mederwerkers ook hun commitment tonen.

Het eindadvies is dan ook om door te gaan met het vervolgtraject met BeheerVisie. De voorbereidende stappen zijn reeds genomen. Wanneer het management van de afdeling Beheer Openbare Ruimte er voor kiest om het project uit te stellen dan wel af te blazen, zal het moeilijk worden om in de toekomst draagvlak bij de medewerkers te creëren voor soortgelijke projecten.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
Datum2011-04
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk