De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Op zoek naar mijn identiteit

Op zoek naar normen en waarden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Op zoek naar mijn identiteit

Op zoek naar normen en waarden

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In een opdracht ter afsluiting van mijn pabo opleiding ben ik op zoek gegaan naar mijn godsdienst/levensbeschouwelijke identiteit als persoon en als leraar basisonderwijs. De sociaal/maatschappelijke normen en waarden bleken voor mij een belangrijk punt te zijn.
Vanuit drie invalshoeken, de maatschappelijke -, de levensbeschouwelijke en de pedagogisch-didactische invalshoek ben ik op zoek gegaan naar informatiebronnen om antwoorden te krijgen op de volgende onderzoeksvraag:
Hoe kan ik aan kleuters het thema waarden en normen in het kader van godsdienst/levensbeschouwelijk onderwijs onder de aandacht brengen en op welke manier speelt dit thema een rol bij de vorming van mijn godsdienst/levensbeschouwelijke visie.
Aan de hand van de geraadpleegde bronnen concludeerde ik dat voor veel mensen het onderwerp een belangrijk punt is. De wijze waarop men deze problematiek wil aanpakken is heel verschillend en daarom tot nu toe onmogelijk om een eensgezindheid in dezen te bereiken. Een verandering in de manier van denken en voelen onder alle lagen van de bevolking zou een mogelijke oplossing kunnen bieden. Dit is een proces dat lang kan duren voordat er een zichtbare verandering in de samenleving te zien is.
Vervolgens heb ik vanuit mijn godsdienst/levensbeschouwelijke visie een lessenserie gemaakt waarmee ik op mijn stageschool aan de slag ben gegaan om deze onder de aandacht van de kinderen te brengen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingPABO Academie voor Pedagogisch Onderwijs
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk