De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Online Document Viewer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Online Document Viewer

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Tijdens de stageperiode werd een tool gebouwd waarmee men bestanden met verschillende soorten extensies online in de browser kan openen. Door middel van de programmeercode C-Sharp (C#) en Microsoft SilverLight werd de tool opgebouwd in een tijdsbestek van 20 werkweken.

De viewer bestaat technisch uit 2 delen: de server-side kant in C# en de client-side kant in SilverLight. SilverLight is een visueel ingestelde programmeertaal die gebaseerd is op het .Net raamwerk. In mijn geval heb ik C# gekozen als programmeertaal voor SilverLight.

Bestanden worden eerst ingelezen en vanuit de harde schijf in een stream gezet (het werkgeheugen van de computer). Aan de hand van de extensie wordt het document eventueel ook nog geconverteerd. Hiervoor zijn bestaande libraries noodzakelijk, aangezien de client maar een paar bestandsformaten kan lezen.

Vervolgens wordt de stream in de SilverLight viewer uitgelezen. Door middel van deze tool is het makkelijk om allerlei bestanden te openen zonder dat je er zelf iets voor geïnstalleerd hoeft te hebben (bijvoorbeeld MS Office). Welke soorten bestanden dit zijn komt nog in de presentatie naar voren.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersVan Dinther
Datum2012-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk