De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

SharePoint en Office Communications Server

Rechten: Alle rechten voorbehouden

SharePoint en Office Communications Server

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Het gebruik van SharePoint binnen Hotel Concepts was verwaterd. Om het gebruik weer te stimuleren, is de nieuwste versie opgezet en is alle oude data overgezet naar de nieuwe omgeving. Om het gebruik van SharePoint te stimuleren heeft een extern bedrijf twee modules ontwikkeld, een Holiday en Purchase Request module. Deze zijn binnen de SharePoint omgeving geïmplementeerd. Om de communicatie binnen het bedrijf te vergemakkelijken is Office Communications Server geïnstalleerd. En om gemakkelijk een telefoonnummer van een medewerker te kunnen vinden is er een web part ontwikkeld die een koppeling maakt tussen de twee omgevingen.

Er is begonnen met het overzetten van de data van de oude naar de nieuwe SharePoint omgeving. In SharePoint zijn verschillende manieren om je informatie op te slaan. Hiermee werden de mogelijkheden van de omgeving duidelijk. Nadat alle data overgezet was, kon er begonnen worden met het implementeren van de Holiday en Purchase Request. Deze modules waren ontwikkeld om er voor te zorgen dat de medewerkers verplicht worden de SharePoint omgeving te gebruiken. Deze modules zijn eerst uitvoerig getest voordat ze in gebruik werden genomen. Uit de testen bleek dat er nog een aantal fouten in deze modules zaten. Aan de hand van de testresultaten heeft de ontwikkelaar deze fouten kunnen oplossen en zijn de modules in gebruik genomen.

Om de communicatie binnen het bedrijf te vergemakkelijken, is Office Communications Server of ook wel "Lync Server 2010" genaamd, geïnstalleerd. De installatie van deze server verliep gemakkelijk op het punt van certificaten na. Om een veilige verbinding met deze server te krijgen is een certificaat verplicht. Het instellen van dit certificaat heeft veel tijd gekost doordat het certificaat dat aanwezig was binnen Hotel Concepts niet voldeed aan de eisen van de server. Door een nieuw certificaat aan te vragen kon het probleem worden opgelost en kon de installatie worden afgerond.

Nadat deze twee omgevingen draaiden, kon de ontwikkelomgeving voor het te maken web part worden opgezet. Een web part is een soort web-gadget voor op een webpagina die gemakkelijk te plaatsen is. Omdat er een installatie van SharePoint noodzakelijk is op de ontwikkel PC en om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, is gebleken dat je het beste een ontwikkelomgeving kan opzetten in een virtuele pc.

Nu de ontwikkelomgeving stond, kon er begonnen worden met het maken van een web part. In dit web part is een telefoonlijst gemaakt met alle medewerkers en hun telefoonnummers. Een status icoontje geeft aan of deze medewerker aanwezig is of niet.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersHotel Concepts
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk