De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Leidt het hanteren/programmeren van een robot tot een verandering van leerstijl?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Leidt het hanteren/programmeren van een robot tot een verandering van leerstijl?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De probleemstelling van de basisschool was toegepast op een cursus die ik heb gegeven. De cursus die ik heb gegeven is de First Lego League cursus. Met vijf leerlingen die ik zorgvuldig heb uitgekozen doe ik mee aan een wedstrijd op Avans. De bedoeling is dat de leerlingen door dit project enthousiast worden gemaakt voor de technische beroepen.
De vraag die aan mij werd voorgelegd was om te onderzoeken of de leerstijlen van de leerlingen die meededen aan het project anders zijn dan bij een reguliere les.
In mijn onderzoek heb ik bekeken of de leerstijlen van leerlingen veranderen wanneer zij in een andere situatie worden geplaatst. Daarvoor heb ik de leerlingen onderzocht binnen en buiten de klas. In de klassensituatie heb ik de leerstijl getoetst aan de hand van bestaande onderzoeken van Kolb en Timmermans. Ik heb deze echter wat aan moeten passen aan mijn eisen. Ik heb onderzocht met welke hersenhelft de leerlingen denken en aan de hand daarvan heb ik gekeken of dit overeenkomt met de leerstijlen die ze hanteren. Daarna heb ik onderzocht welke leerstijl ze hanteerden tijdens mijn FLL-project. Dat is een project waarbij de leerlingen een robot moeten programmeren. Niet bij alle leerlingen veranderde de leerstijl. Toch was er bij iedereen een verschuiving te zien. De fase concreet-ervaren bleek tijdens het project belangrijk te zijn voor de leerstijl van de leerlingen. De fase actief-experimenteren bleek juist in te leveren door het project.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingPABO Academie voor Pedagogisch Onderwijs
PartnersKBS de Zandberg
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk