De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Sinterklaas, een leugen of waarheid?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Sinterklaas, een leugen of waarheid?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit afstudeeronderzoek ben ik op zoek gegaan naar mijn professionele identiteit als leerkracht, maar ook als mens. Dit is iets wat niet stop en ik mijn hele leven zal blijven doen hierbij stel ik mezelf steeds nieuwe vragen over wie ik ben en wat ik wil.
Ik vind het van belang dat kinderen in de multiculturele maatschappij waar zij in leven er achter komen wie zij zijn, en wat zij in/met het leven willen. Dit afstudeeronderzoek is gericht op de katholieke stroming, maar daarnaast vind ik het van belang om met kinderen ook te ontdekken hoe andere mensen in het leven staan en daarbij ook andere godsdiensten kunnen hebben.
Ik ben gedurende dit jaar opzoek gegaan naar wie ik ben en wat ik wil als leraar en mens. Maar ook waar ik sta op het gebied van godsdienst/levensbeschouwing. Door de activiteiten die ik heb uitgevoerd met dit afstudeeronderzoek ben ik met kinderen opzoek gegaan naar wat waarheid is, gericht op Sinterklaas. Rond november/december ligt bij veel kinderen Sinterklaas in hun belevingswereld. Door op deze manier met waarheid bezig te zijn met kinderen, heb ik er voor gezorgd dat de kinderen uit mijn stageklas begrijpen dat mensen een godsdienst hebben en dit dus niet raar of vreemd is

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingPABO Academie voor Pedagogisch Onderwijs
PartnersMytylschool de Schalm
Datum2012-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk