De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De kracht van Endeca met ongestructureerde data

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De kracht van Endeca met ongestructureerde data

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit productrapport vormt de afsluiting van mijn afstudeerstage in het kader van mijn
studie Business IT & Management aan de Avans Hogeschool in Breda. In opdracht van
het bedrijf Aorta Business Intelligence (Aorta BI), heeft de afstudeerder een opdracht uitgevoerd met Oracle Endeca Information Discovery. Aorta Business Intelligence is een consultancy bedrijf dat zich, met behulp van Oracle BI- technologie, richt op de vertaling van business vraagstukken naar oplossingen en zijn gespecialiseerd in het implementeren van deze technologie bij organisaties.
Sinds vorig jaar werkt Aorta BI met een Oracle technologie dat zich met name richt om grote hoeveelheden data ,die uit verschillende bronnen komen, te ontsluiten en dit via een interactief en dynamisch dashboard aan de eindgebruiker beschikbaar te stellen. Dit product genaamd, Oracle Endeca Information Discovery (OEID), heeft de mogelijkheid om data uit verschillende bronnen te halen en te verrijken. De kracht van OEID ligt dan ook bij de koppeling van deze verschillende data bronnen.
Dit is de aanleiding geweest van de opdracht. Aorta BI wil meer over deze functionaliteiten van OEID te weten komen en willen deze functionaliteiten in een dashboard terug zien. Zo willen ze sterker in de markt komen te staan en doormiddel van het dashboard de functionaliteiten laten zien van het product.
Om meer over OEID en de functionaliteiten van dit product te weten te komen, heeft de afstudeerder een literatuuronderzoek gehouden. Hierbij is gekeken wat OEID precies is, op welke manieren er data uit bronnen gehaald kan worden en hoe data verrijkt kan worden. Hieruit vinden keuze momenten plaats van verschillende software pakketten . Deze zijn voorgelegd aan het bedrijf waaruit er twee softwarepakketen zijn gekomen om data uit social media te halen en om data te verrijken. Voor de uitvoering van de opdracht was de afstudeer vrij om zelf data aan te leveren. Hierbij is de keuze gevallen op een groot evenement, het Consumer Electronics Show in Las Vegas. Dit is 's werelds grootste elektronica beurs.
Aan de hand van het literatuuronderzoek is er een start gemaakt met de uitvoering

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersAorta Business Intelligence
Datum2013-03
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk