De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Internet voor iedereen!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Internet voor iedereen!

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In opdracht van De La Salle is er een praktijk gericht onderzoek uitgevoerd die betrekking had op de volgende vraagstelling; Hoe kan De La Salle op een veilige, pedagogische en verantwoorde manier internet aanbieden aan de jeugdigen in overeenstemming met de juridische wetgeving, maatschappelijke risicoaspecten van internet en de complexe problematiek van de doelgroep?
Vanuit deze vraagstelling zijn deelvragen geformuleerd op micro, meso en macro niveau. Om een zo duidelijk mogelijk overzicht te krijgen is het onderzoek in zeven verschillende onderzoeken verdeeld (onderzoek At/m G, zie onderzoeksrapport). De onderzoeksresultaten zijn verzameld en geanalyseerd, waaruit een eindconclusie is geformuleerd.

Uit de eindconclusie zijn een aantal aanbevelingen gekomen. Deze aanbevelingen zijn verdeeld in drie delen;
• micro niveau (doelgroep)
• meso niveau (beleid instelling en leefomgeving jeugdigen)
• macro niveau (maatschappelijk gebied)

Voordat De La Salle internet gaat aanbieden aan de jeugdigen, adviseren wij hen om een aantal maatregelingen en acties te treffen. Op deze manier kunnen zij een verantwoord en pedagogisch leerklimaat aanbieden, waardoor de jeugdigen op een veilig manier ervaring op kunnen doen met de leuke mogelijkheden van internet. In dit document treft u de belangrijkste maatregelingen en acties.

Bij het uitwerken van deze aanbeveling hebben wij steeds de jeugdigen als uitgangspunt genomen.
We hebben getracht bescherming versus uitdaging te realiseren voor De La Salle en de jeugdigen m.b.t. het internetgebruik.

Om de leesbaarheid te verhogen wordt in dit onderzoeksrapport niet hij/zij maar alleen de mannelijke woordvorm gebruikt. Daar waar ouders staat, wordt ouder(s)/ verzorger(s) bedoeld.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingASH Academie voor Sociale Studies 's Hertogenbosch
PartnersBehandelinstituut De La Salle
Jaar2008
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk