De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Implementatie van een CRM systeem bij de Brabantse Milieufederatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Implementatie van een CRM systeem bij de Brabantse Milieufederatie

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit verslag is het resultaat van mijn afstudeeropdracht welke ik heb uitgevoerd bij de Brabantse Milieufederatie (BMF) te Tilburg. De organisatie had veel problemen omtrent het relatiebeheer, doordat er gebruik werd gemaakt van een verouderd softwaresysteem. Om deze situatie te verbeteren heb ik de volgende opdracht uitgevoerd:
"De afstudeerder, Glenn van Ham, is verantwoordelijk voor het succesvol implementeren van een in MS Access ontwikkeld nieuw crm (Customer Relationship Management) systeem. Als voorbereiding zal er een onderzoek gedaan worden naar de functionele eisen voor het nieuwe systeem en naar de technische mogelijkheden. Vervolgens zal het systeem door een programmeur gebouwd worden. De afstudeerder draagt zorg voor de beheersing van de ontwikkeling en voor de implementatie van het systeem.
Hierna zal een adviesrapport geschreven worden om het nieuwe systeem in de toekomst te waarborgen. "
De term crm systeem brengt een bepaald beeld met zich mee van een breed softwarepakket om klanten in te beheren. Vaak met een volledige integratie met andere softwaresystemen zoals een mailprogramma of documentmanagementsysteem. Een crm systeem betekend in mijn afstudeeropdracht een softwaresysteem waarin de gegevens van contactpersonen en organisaties beheerd worden.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnerBrabantse Milieufederatie
Datum2010-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk