De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Advisering storage en backup

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Advisering storage en backup

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit productverslag omvat een beknopte beschrijving van mijn doorlopen activiteiten gedurende mijn afstudeerproject en wat deze activiteiten hebben opgeleverd. De aanleiding van de afstudeeropdracht is dat de itsme bedrijvengroep gebruik maakt van gegevensintensieve bedrijfstoepassingen als SAP R/3 en de organisatorische groei van de afgelopen jaren geleid heeft tot een explosieve groei van de hoeveelheid informatie die de itsme bedrijvengroep moet verwerken, waardoor het belang van een goede opslagstrategie groter is geworden.

De opdrachtomschrijving die er voor de afstudeeropdracht bepaald is, is het opstellen van een adviesrapport in de vorm van een Project Initiatie Document, door onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een nieuwe storage infrastructuur die schaalbaarheid en performance biedt en backup faciliteiten waarmee de dagelijkse backup kan worden verricht, waarmee aan de gestelde lokale RPO en RTO waardes kan worden voldaan.

Als aanvulling is de onderzoeksdoelstelling bepaald op het doen van een aanbeveling voor het verbeteren van de beschikbaarheid van bedrijfstoepassingen en informatie naar behoefte van de itsme bedrijvengroep, door inzicht te geven in de eisen en wensen en de technologische mogelijkheden van storage, backup en de convergentie hiertussen. Hiervoor zijn tevens enkele project deliverables bepaald.

Het afstudeerproject zelf omvatte verschillende activiteiten met, zoals bepaald door Avans Hogeschool, elke een eigen eindproduct. Zo is er volgens de theorie van Verschuuren en Doorewaard een onderzoeksontwerp opgesteld, vervolgens is het daadwerkelijke onderzoek uitgevoerd en is er een advies afgegeven over Storage en Backup richting de itsme bedrijvengroep.

In hoofdstuk 4 wordt een antwoord verwoord op de centrale vraagstellingen

Centrale vraag 1
Welke aspecten bepalen de configuratie van een storage en backup oplossing en welke concepten zijn er als oplossing mogelijk?

Centrale vraag 2
Wat zijn de belangrijkste eisen en wensen (SOLL situatie) van een nieuwe storage en backup oplossing?
Uiteindelijk heb ik in het kader van het gegeven advies een Project Initiatie Document advies Storage en Backup geschreven voor de itsme bedrijvengroep. Het Project Initiatie Document vindt u in de bijlage.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
Partnersitsme
Datum2013-08
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk