De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Lean bouwen in de restauratie

Hoe kunnen verspillingengereduceerd worden, zodat de productiviteit toeneemt?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Lean bouwen in de restauratie

Hoe kunnen verspillingengereduceerd worden, zodat de productiviteit toeneemt?

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

De faalkosten binnen de restauratiesector blijven stijgen en de concurrentie ten behoeve van de laagste prijs wordt steeds belangrijker, omdat men meer wil realiseren met minder middelen en de markt krimpt. Binnen Koninklijke Woudenberg is deze situatie ook herkent en kunnen projectresultaten zelfs negatief zijn, omdat de faalkosten te hoog oplopen. Hierdoor is de behoefte ontstaan om een onderzoek te doen naar de verspillingen binnen de werkvoorbereidings/uitvoeringsfase, omdat deze fase een grote invloed heeft op de realisatie van een restauratieproject. Om verspillingen te elimineren wordt Lean management gepresenteerd als ‘de’ methode om processen efficiënter en effectiever te laten verlopen. Aan de hand van deze situatie omschrijving is de volgende hoofdvraag opgesteld:
Hoe kunnen verspillingen binnen de werkvoorbereidings/uitvoeringsfase gereduceerd worden, zodat de productiviteit toeneemt?

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
OpleidingAB&I Academie voor Bouw en Infra
PartnersKoninklijke Woudenberg Ameide
Datum2015-01-15
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk