De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Notificatie voor snelle hulp

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Notificatie voor snelle hulp

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

"Notificatie voor snelle hulp", is een applicatie op het Android platform die er voor zorgt dat mensen met elkaar in contact gebracht kunnen worden. Dit gebeurt doordat mensen die bij elkaar in de buurt zijn, gecheckt door (A)GPS locatie, een notificatie krijgen dat er iemand in de buurt iets nodig heeft. De gemaakte Android applicatie bevat de mogelijkheid een hulpvraag aan te maken en daarnaast ook te reageren op hulpvragen die in jouw buurt zijn gesteld.
Er is eerst een Plan van Aanpak geschreven. Hierin is de probleemstelling gedefinieerd. Daarbij is globaal de oplossing bedacht die nu is uitgevoerd. Er is gekeken waarom er een Android applicatie zal worden gemaakt. Door middel van verankering zijn de verschillende disciplines vastgesteld die zullen worden gebruikt tijdens de bouw en ontwikkeling van de applicatie.
Er is gekozen voor de RUP methodiek voor de ontwikkeling van de Android applicatie. In het vision document zijn de functionele eisen en niet-functionele eisen vastgesteld in samenspraak met de opdrachtgever. Door middel van een MoSCoW lijst zijn de functionele eisen daarna geprioriteerd. Van de belangrijkste eisen zijn ook use cases uitgewerkt.
In het Software Architect Document zijn de functionele en niet-functionele eisen verwerkt in de architectuur die de applicatie gaat krijgen. Zo zijn er verschillende diagrammen gemaakt waarin de uitwerking van de applicatie is gedefinieerd.
Nadat de architectuur bekend was, is er een start gemaakt met de applicatie. Deze Android applicatie is in verschillende iteraties gebouwd en deze zijn met elkaar geïntegreerd.
De volgende conclusies kunnen getrokken worden: het project is goed verlopen maar er zijn wel hobbels geweest die de ontwikkeling hebben gedrukt, alle hoogst geprioriteerde functionaliteiten zijn geïmplementeerd in de applicatie en de applicatie heeft een demogehalte zoals ook gewenst is tijdens de start van het project.
Daarnaast zijn er twee aanbevelingen. De eerste aanbeveling is dat er maatschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd naar de gewenstheid van de applicatie indien deze voor het grote publiek gebruikt zal worden. De tweede aanbeveling is een verbetering van de applicatie op server niveau. Hiervoor zijn andere (betere) technieken voor handen dan de gebruikte technieken die nu te veel implementatietijd kostten voor dit project.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
Datum2011-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk