De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Het uitwerken en implementeren van een preventieve onderhoudsstructuur bij Bruynzeel Keukens B.V.

Voorkomen is beter dan genezen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Het uitwerken en implementeren van een preventieve onderhoudsstructuur bij Bruynzeel Keukens B.V.

Voorkomen is beter dan genezen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Binnen Bruynzeel Keukens B.V. was geen centraalsysteem aanwezig waarin al het onderhoud verwerkt was.Doordat er gewerkt moest worden met wisselende inspectielijsten, werd het preventieve onderhoud als chaotisch ervaren. Het doel van dit project is het uitwerken en implementeren van een preventieve onderhoudsstructuur. Hiervoor dient aan de hand van een onderzoek naar het preventieve onderhoud een onderhoudsmodule in de onderhoudssoftware VAT te worden uitgewerkt, waarmee het preventieve onderhoud beheerd en uitgevoerd kan worden. Ook dient het onderhoudsconcept voor twee productielijnen uitgewerkt te worden.
Om het preventieve onderhoud volgens een vaste structuur te kunnen beheren en uitvoeren is een onderhoudsmodule geprogrammeerd in de onderhoudssoftware 'VAT'. Met deze module kunnen ten eerste onderhoudswerkzaamheden per machine worden gespecificeerd, waarna er op een flexibele wijze onderhoudstaken kunnen gedefinieerd worden. Met een muisklik kan vervolgens het benodigde onderhoud worden ingepland en door middel van inspectielijsten worden uitgeprint. De feedback op VAT is overwegend positief, vooral het feit dat er met overzichtelijke inspectielijsten en volgens een vaste structuur gewerkt kan worden wordt als positief ervaren.
Met behulp van een FMEA analyse zijn de onderhoudsconcepten voor de 'Machinale Universeelstraat' en de 'Laserflex lijn' uitgewerkt. In deze FMEA analyse wordt op functie niveau bepaald welke componenten de oorzaak kunnen zijn van het falen van de machine. Vervolgens worden voor deze componenten proactieve onderhoudsmaatregelen opgesteld.
Door de storingsregistratie specifieker te laten gebeuren, kunnen de onderthoudsconcepten in de toekomst verbeterd worden. Door deze gegevens te analyseren wordt meer inzicht verkregen in het falen van de componenten, waardoor de onderhoudswerkzaamheden kunnen worden verbeterd naar de actuele onderhoudsbehoefte van de machines.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
PartnersBruynzeel Keukens B.V.
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk