De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De kunst van het mobiel verenigen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De kunst van het mobiel verenigen

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

In dit project zijn mobiele applicaties op een iteratieve wijze volgens de DSDM ontwikkelingsmethodiek voor het Android en iOS platform voor zowel iPhone als iPad ontwikkelt m.b.v. een universele applicatie en storyboarding. Verder is hierbij gebruik gemaakt van AES als encryptie laag voor het versleutelen van gegevens die worden opgevraagd bij een aantal .NET web services die ook in dit project zijn ontwikkelt. Vooraf is een onderzoek gedaan naar verschillen tussen 'Native' en mobiele web applicaties waarmee makkelijker een keuze voor een specifieke soort applicatie kan worden gemaakt.

Dit project is uitgevoerd voor het bedrijf CCI IT GROEP, een leverancier van standaard CMS/CRM/DMS software aan ledenorganisaties. Alle in dit project beschreven stappen zijn door Pim van Oers de afstudeerder in dit project doorlopen en uitgevoerd, met als interventies de sessies waarbij gedurende het traject de opdrachtgever het project in een bepaalde richting heeft kunnen sturen, om zo tot het gewenste resultaat te komen.

Men wil vaak snel informatie overal tot hun beschikking hebben op o.a. hun mobiele apparaten en bedrijven vinden het interessant om te weten hoeveel tijd en werk het kost een mobiele applicatie te ontwikkelen. In dit project is rekening gehouden met dezelfde applicatie- en database structuren, als het hoofdproduct dat door klanten van de opdrachtgever wordt afgenomen. Hierbij kunnen gegevens uit een bestaand afgenomen pakket worden doorzocht middels een mobiele applicatie.

Uit het project is gebleken dat het zelf en iteratief ontwikkelen van een 'Native' mobiele specifieke kennis vereist per platform en het rendabel kan zijn deze zelf te ontwikkelen. Hierbij dient wel rekening gehouden te worden met factoren als hardware, licentie, evt. training en onderhoudskosten. Dit is zeker een discussie bij bedrijven waardig. Het iteratief ontwikkelen kan hierbij bijdragen waarbij sneller tot een gewenst product kan worden gekomen.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingAIB Academie voor ICT en Business
PartnersCCI-IT GROEP
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk