De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Een functioneel casusverslag binnen het Veiligheidshuis Breda.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Een functioneel casusverslag binnen het Veiligheidshuis Breda.

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit adviesrapport is geschreven voor het Veiligheidshuis Breda. Het rapport is tot stand gekomen door onderzoek te doen naar de functionaliteit van een casusoverleg in het Veiligheidshuis Breda.

Het Veiligheidshuis is een overkoepelende organisatie waarin verschillende partners samenwerken om het leefgebied binnen regio Breda veiliger te maken. Deze partners hebben hun eigen doelstellingen, maar in samenwerking is het gemeenschappelijke doel: voorkomen van delicten en verlenen van de beste hulp aan het slachtoffer. Dit doen ze door middel een casus overleg, waar verschillende casussen besproken worden met de betrokken partners.
Het Veiligheidshuis is behalve een groot netwerk ook een kantoor, waar mensen van verschillende partners samen komen om samen te werken.

Het probleem is gesignaleerd door de opdrachtgever van het Veiligheidshuis Breda, R. Kartordirdjo.
De projectgroep is zelf op zoek gegaan naar een geschikte projectopdracht. Het Veiligheidshuis leek een interessante plek om af te studeren en er werd contact opgenomen met de opdrachtgever. Hij had een duidelijke beeld over een opdracht, hij had namelijk het probleem gesignaleerd dat het casusoverleg in de huidige situatie functioneler kan.
In het onderzoek wordt bekeken waar het probleem vandaan komt, hoe dit in de huidige situatie werkt en hoe dit in de toekomst functioneler kan.

In dit document zal als eerste een korte samenvatting van de resultaten uit het onderzoek worden weergegeven en zal er een analyse worden gedaan. Na deze analyse wordt er een toelichting gegeven op het gebruik van dit adviesrapport. Vervolgens worden aanbevelingen gedaan. Deze aanbevelingen zijn bedoeld voor de medewerkers van verschillende organisaties die binnen het Veiligheidshuis Breda een functie hebben in het casusoverleg. Daarnaast zijn deze aanbevelingen ook bedoeld voor het management van het Veiligheidshuis Breda.
Ten slotte zal er een schriftelijke beoordeling van de opdrachtgever te lezen zijn.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingASB Academie voor Sociale Studies Breda
PartnerVeiligheidshuis Breda
Datum2013-05
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk