De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Olielekkage Tandwielkasten SSHE'S

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Olielekkage Tandwielkasten SSHE'S

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Dit verslag is de kern van de afstudeeropdracht van Randy Heijstek.
De student is werkzaam bij Shell Nederland Chemie B.V. (SNC) en heeft hier een afstudeerproject kunnen krijgen.
De opdracht van SNC houdt in: "Creëer een ontwerp/idee om de huidige situatie in de afvalwaterverwerkingsunit (U5000) dusdanig aan te passen dat de lekkages aan de as afdichtingen van de tandwielkasten van de scraped surface heat exchangers (SSHE's) verholpen worden. Houd hierbij rekening dat het kostentechnisch aantrekkelijk moet zijn." Hier is, om de afstudeer opdracht aantrekkelijk te maken, een herontwerp van de tandwielkast bij gekomen.
Na uitvoerig onderzoek is een adviesrapport (hoofdstuk 3) opgemaakt waarin verscheidene meningen welke al bestonden over een mogelijke oorzaak onwaar worden gemaakt. Ook wordt duidelijk in een kort en bondig verslag wat de oorzaak van de problemen wel is en wat hier aan kan worden gedaan.
Er wordt een drietal aan oplossingen kort besproken waarna een aanbeveling wordt gedaan om een MagTecta afdichting te implementeren. Hierbij wordt een kosten beraming opgesteld welke laat zien dat de huidige kosten tegenover de kosten van een nieuw te implementeren oplossing behoorlijk besparend is.
In hoofdstuk 4 wordt een herontwerp van de tandwielkast gerealiseerd. Hierbij worden uitwisselbare onderdelen berekend op kracht en spanning en wordt de conclusie getrokken dat alle onderdelen ruim voldoen aan de toelaatbare waarden. Ook wordt uitgelegd waarom er voor bepaalde onderdelen gekozen is. Dit herontwerp zal dienen als naslagwerk binnen de afdeling MSPO.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
PartnersShell Nederland Chemie B.V.
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk