De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

De mannelijke MWD student

Rechten: Alle rechten voorbehouden

De mannelijke MWD student

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Aanleiding voor dit onderzoek is dat er aan de ASH minder mannen dan vrouwen studeren (verhouding 1:5). Van dit lage percentage mannelijke ASH studenten stopt 32% voordat zij hun diploma behalen. (de Laat, 2011) Dit zorgt voor een disbalans tussen mannen en vrouwen tijdens de studie social work en heeft tot gevolg dat deze disbalans wordt voortgezet in de uitstroom van nieuwe professionals naar het werkveld. We richten ons op de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, omdat dit de tak van social work is waar we zelf in afstuderen.

De doelgroep bestaat uit mannelijke MWD studenten, die studeren aan Avans Hogeschool te 's-Hertogenbosch.

De probleemstelling is als volgt:
Op welke manier(en) kan Avans Hogeschool 's-Hertogenbosch haar mannelijke studenten tijdens hun studie MWD ondersteunen om voltooiing te stimuleren?

Het doel van dit afstudeeronderzoek is antwoorden te geven op de geformuleerde hoofdvraag en deelvragen, in de vorm van adviezen aan de ASH van Avans Hogeschool, locatie 's-Hertogenbosch, over de ondersteuning van mannelijke studenten tijdens hun studie MWD.

Onze werkwijze om een antwoord te vinden op de hoofd- en bijbehorende deelvragen was het houden van een kwalitatief onderzoek door middel van literatuur- en praktijkonderzoek. We onderzochten literatuur naar de verschillen tussen mannen en vrouwen. Hiervoor zijn vooral de boeken van de schrijvers Deborah Tannen en Alastair Christie als leidraad genomen. Vervolgens zijn de MWD docenten en mannelijke studenten bevraagd, door middel van half gestructureerde interviews. Hierna is een koppeling gemaakt waaruit adviezen zijn voortgekomen. Deze adviezen worden verderop in dit verslag weergegeven.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingASH Academie voor Sociale Studies 's Hertogenbosch
PartnersAvans Hogeschool
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk