De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

PCS7 & Route Control

Rechten: Alle rechten voorbehouden

PCS7 & Route Control

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Route Control is een onderdeel van het programma Siemens PCS7 en is geschikt voor het besturen en beheren van materiaal transportroutes. De routes kunnen vooraf gedefinieerd worden of automatisch bepaald worden door Route Control. Route Control wordt gebruikt in opslagsilos, tankerparken, CIP en materiaaltransport. Aan de hand van deze afstudeeropdracht zijn beperkingen en toepassingscriteria's voor het gebruik van Route Control opgesteld.
Voor verheldering van Route Control wordt eerst de basis werking van PCS7 uitgelegd. Daaropvolgend wordt de werking van Route Control geanalyseerd en aan de hand van de analyse van PCS7 wordt een basis testcase ontworpen. De basis testcase is gebaseerd op een tankerpark met opslagsilo´s. Doormiddel van Route Control worden de materialen tussen de opslagsilo´s getransporteerd. De basis testcase wordt geconfigureerd in PCS7 samen met de Route Control configuratie. Na het configureren van de testcase worden de functies van Route Control getest.
Voor verder analyse is de testcase uitgebreid met meerdere opslagsilo´s en tussenwegen. Tijdens de uitbreiding van de testcase zijn de gebruikte componenten van Route Control en de engineeringtijd bepaald.
Aan de hand van de resultaten van de basis testcase en de uitbreiding daarvan worden toepassingcriteria en beperkingen naar voren gebracht voor het gebruik maken van Route Control in de procesindustrie.
Uit de conclusies is gebleken dat of Route Control zinvol toegepast kan worden, van verschillende situaties afhangt zoals aan de eisen van de klanten en ook de complexiteit van het proces. Doormiddel van Excel sheets worden de engineeringuren en de totale kosten van Route Control bepaald en vergeleken met een conventionele PCS7 configuratie. Aan de hand van de resultaten uit de Excel sheets kan in een vroeg stadium van het project ingeschat worden wat de meest optimale keuze is voor de klant: Toepassing van Route Control of het probleem oplossen met conventionele techniek.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
Datum2012-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk