De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk

Terug naar zoekresultatenDeel deze publicatie

Feasiblity report vision control carrier

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Feasiblity report vision control carrier

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Samenvatting

Wat is meest effectieve oplossing, op het gebied van 3D vision, om het product van en klant op assemblage fouten en afwijkingen te kunnen meten? Afhankelijk van het antwoord op deze stelling wordt bekeken of er bestaande technieken bestaan of gebruikt kunnen worden om dit probleem om te lossen.

Het doel was om binnen twintig weken, concrete oplossingen te hebben om het product van de klant driedimensionaal te kunnen meten op basis van de eisen van deze klant. Deze eisen bestaan uit functionele eisen en opstellingseisen.

Er zijn anno 2012 vele soorten vision technieken om een product driedimensionaal te meten. Aan de hand van de eisen die zijn opgesteld door de klant en door ImProvia is een grove uitdunning van deze technieken tot stand gekomen. Uit de resterende technieken blijkt dat er voor dit probleem een drietal technieken in aanspraak komen: Stereo vision, Sheet of light en 2D visionsensoren.

Aan de hand van deze technieken in combinatie met de eisen zijn mogelijke opstellingen te creëren die als oplossing kunnen dienen. Bij het maken van deze opstellingen is de theorie achter de technieken helder en toepasbaar beschreven.

Om een duidelijke keuze te kunnen maken welke opstelling het effectiefste en efficiëntste is, zijn beoordelingscriteria opgesteld. Deze criteria zijn opgesteld aan de hand van de eisen en verdeeld in opstellings- en software eisen. Per opstelling zijn de opstellingscriteria beschreven. Hieruit ontstaat een duidelijk beeld over de capaciteiten per opstelling.

Nu de capaciteiten per opstelling bekend zijn is de methode: methodisch ontwerpen toegepast. Uit deze methode volgt per opstelling een totaal score. Deze score geeft aan wat de best mogelijke opstelling is.

De opstelling met de hoogste score is de opstelling die uitgewerkt zal worden tot een testopstelling. Deze testopstelling moet aangeven wat de meest ideale opstelling voor de 3D meting zal zijn.

Toon meer
OrganisatieAvans Hogeschool
AfdelingATM Academie voor Technologie en Management
Datum2012-06
TypeBachelor
TaalNederlands

Op de HBO Kennisbank vind je publicaties van 26 hogescholen

De grootste kennisbank van het HBO

Inspiratie op jouw vakgebied

Vrij toegankelijk